tisdag 26 april 2016

Hej våren

Jahapp, jahapp. Josefs magbobba hade tydligen smittat ändå, men med lite fördröjning. Igår var Arvid riktigt ordentligt sjuk, och själv mådde jag illa och sov i stort sett bort resten av dagen och kvällen efter min korta arbetsdag. Idag stannade jag och alla barnen hemma... idag mår alla ganska bra, men ingen särskilt vilsam dag alltså! Men nu sover J och A&E är i full fart med något projekt i sitt rum, så jag tänkte passa på att sjunka ihop framför datorn en stund och fylla i Ratatas vårlista som synts till här och där på finlandssvenska bloggar på sistone.

Ser fram emot försommar! Men vi är inte riktigt där ännu...
Har våren börjat som du tänkt dig?
Ja. Ja, när jag tänker på det är det ingenting som överraskat mig hittills den här våren! Det kan låta tråkigt, men jag menar det på bästa möjliga sätt.

Hur såg ditt liv ut förra våren?
Det har jag bloggat om flera gånger, så jag nöjer mig med: turbulent. Jag har riktigt tänkt på det den här våren, att det är skönt att den här våren är betydligt stillsammare. Det är kanske därför jag inte tycker det är tråkigt att våren varit förutsägbar.

Hur hoppas du att våren blir i år? 
Det känns som att en ganska stor del av våren redan har gått, men jag hoppas resten blir solig, grön och frisk! Jag hoppas att den sista delen av vårterminen rullar på utan stress och att jag hinner knyta ihop allt jag hade tänkt.

Hur hoppas du ditt liv kommer se ut nästa vår? 
Varför blev jag överrumplad av den frågan? Kanske just för att jag inte räknar med några större förändringar. Jag vet att jag får fortsätta på mitt jobb nästa läsår, och jag hoppas att alla jag tycker om mår bra om ett år också.

Vad är ditt vårplagg nummer ett?  
 Hehe, den senaste veckan har det nog varit min vinterjacka... Jag har inte alls känt något behov av att klä mig vårigare i snöslasket! Men när det väl är dags är det alltid kul att plocka fram solglasögonen och de där tunna tygskorna som är så dåliga för fötterna...

Det är så roligt med vår, så kan man hänga ut tvätten på tork igen...
Hur förändras musiken du lyssnar på under våren? 
Kanske lite lättare, gladare, poppigare?

Har du några särskilda vårprojekt på g?
Nja... räknas "ro vårterminen i land" som ett projekt? Andra projekt får vänta tills efter skolavslutningen!


Vad önskar du dig i vår? 
Jag hoppas på att få med mig familjen på en weekend nånstans så där halvspontant - det har vi (läs: jag) pratat om ända sedan det inte blev någon Helsingforshelg i januari... Vi får se, annars har vi ju sommaren på oss!

Föredrar du våren eller hösten?
Våren är ju fin med alla förväntningar, men samtidigt också ganska grå och dammig. Faktum är att jag föredrar hösten... Förutom ljuset - det gör att våren vinner lite, åtminstone just nu!

Vem/vad är din vårförälskelse?

Mina barn! (Förutsägbar igen, jag känner att den här vårlistan inte kommer med så mycket nytt...)

Och kanske sitta på terrassen och njuta lite av vårsolen! (Japp, det är snö som kommer ner as we speak.)

Tre saker som stoppar vårkänslorna.
Magbobbor, snöslask och för mycket jobb. På jobbfronten är det helt okej nu, så bara bacillerna och slasket också ger sig är jag redo för vårkänslor!

Har du redan några sommarplaner?
Vi har en del planer, men jag har ett allvarligt resesug som jag inte riktigt vet vad jag ska göra av. Det börjar bli för sent för att hitta riktigt bra flygpriser nånstans och dessutom har det strösslats ut en hel del datum speciellt i juni då vi bör vara hemma av olika orsaker. Hm. Av naturliga orsaker har min käre make inte varit så entusiastisk när jag försökt bolla idéer (han har mest haft tankarna på Turkiet), men nu när han är hemma igen kanske vi kan börja snacka... Vi har tänkt dra igång nåt renoveringsprojekt också, men förhoppningsvis inget lika omfattande som köket!

Inga kommentarer: