torsdag 14 april 2016

Så var 2015 (del 3/5)

Efter att april tog över ett helt eget inlägg tänkte jag fortsätta direkt med att skriva om maj och juni - och försöka hålla det på en lite mer lagom årsöversiktsnivå!

Maj 2015

Maj präglades förstås också av turbulenta april. Begravning blev det 2 maj, så det blev ingen första maj-picknick i år - istället dukade vi till begravning. Begravningen var förstås ledsam, men också ljus och hoppfull. Sedan gick det bara någon vecka till nästa familjehögtid - lilla kusinen Alexanders dop, som blev av precis som planerat trots allt. Vi åkte till Sverige tillsammans med Ingemar, och det var skönt att få umgås utan att planera begravning, också det ett sätt att landa. Annars jobbade jag på och tyckte det var riktigt roligt att vara på gymnasiet. Diverse vårfester och avslutningar blev det, orienteringsskolan fortsatte och vi anlade ett jordgubbsland och byggde lådor för ett grönsaksland. Min mommo var inlagd på sjukhus några dagar, och även om det inte var något allvarligt började jag känna att jag hade fått nog av sjukhus den här våren. Månaden avslutades med skolavslutning och sommarlovsstart!
Juni 2016

Sommarlovet började och vi packade för England! Redan tre dagar efter skolavslutningen flög vi till England, där vi hann spana lite sevärdheter i London, beundra hav, halmtak och slott på Isle of Wight och hälsa på vänner i Huntingdon. Tio dagar senare kom vi hem trötta och rika på intryck. Midsommaren firade vi på Humle - när vi inte firade midsommarbarnet Arvids födelsedag här hemma. Ett par gånger hann Matias gå med barnen på knattefriidrott, även om vi inte lyckades få det till någon vana. Arvid var på sitt första barnläger och stortrivdes.Varmt var det inte här i landet, men i England hade vi åtminstone fått slänga långbyxorna och njuta av sommarväder vissa dagar!

Inga kommentarer: