lördag 2 november 2013

Camp Stennabba

Vi har haft semester igen. Den här gången inte en enda bild tagen, inga stordåd uträttade, och vi var inte längre bort än Överpurmo. Men åh, så skönt. Vi har tagit det lugnt och bara slappat med en massa människor vi gillar.

Igår kallades familjen till Stennabba för att fira att generationsskiftet numera - sedan igår - är officiellt: nu är det Johannes som äger heimani. I praktiken gissar jag att pappa inte börjar med nån pensionärstillvaro ännu på ett tag, men visst känns det som en stor förändring. Och vilken tur att det kom en lillebror där på slutet, en som var intresserad av att fortsätta bondasi! Känns bra. För hur mycket jag än vill att jordbruket ska leva vidare lär det inte bli bonde av mig i alla fall... (Även om jag faktiskt var i föusi igår kväll, vi var ganska många drängar dagen till ära...)

Och sedan åkte vi inte hem, utan stannade kvar. Tills nu, ungefär. Idag allhelgonagudstjänt i Betel med mamma, söndagsmat med mommo och moffa och... ja, vi hade tänkt åka hem för vårt eviga städ- och fixprojekt redan på eftermiddagen, men det var så lugnt och skönt där att vi kom först för en liten stund sen. Lagom för lite lördagsgodis och nattning av trötta barn. Inte mycket städ, inte mycket fix. Och det var precis det vi behövde.

Och imorgon - känns som att det blir en bonussöndag. Vilken skön helg!

Inga kommentarer: