söndag 3 november 2013

Höstlista

Aaa-ha!

Jag såg en höstlista på Peppes blogg (där man numera blir ganska sugen på att flytta till Kalifornien) och överfölls av en obetvinglig lust att höstlistblogga. Fungerar bra för att skjuta upp den där planeringen av morgondagen som jag egentligen satte mig vid skrivbordet för.

Beskriv din höst i tre ord!

Roligt jobb + flyttkaos + kalas.
Vad är det bästa/sämsta med hösten?
Det bästa är att hösten är så fruktansvärt vacker i september och oktober. Det sämsta är att det blir november och alla löv faller av och färgerna försvinner. Nej, egentligen inte. Hösten är en väldigt behaglig årstid, men det sämsta med den är nog att det kommer så väldigt många kalla, mörka och slaskiga månader efter den innan sommarhalvåret tar över igen.
Hur höstmyser du?
Det typiska är att jag tänder ljus på matbordet och så blir barnen så entusiastiska att de släcker alla (ALLA) lampor och vi sitter där i beckmörker med två stackars flämtande stearinljus framför oss.
Dina 3 bästa hösttips - alla kategorier?
1. Boka in något att se fram emot! Det gör alla mörka vardagsmorgnar lättare att hantera. Och helgen i Tammerfors var något av det bästa vi gjort i höst, det lever vi lite på ännu.
2. Långkalsonger. Det gör liksom inte så mycket att det är kallt om man inte... fryser. Och det påminner mig om att jag verkligen borde sluta använda min sommarjacka snart.
3. Lyssna på ljudböcker i bilen! Alla årstider. Ibland tycker jag det är lite synd att jag har så kort arbetsresa, och så sitter jag kvar på parkeringen en stund innan jag går in och tar itu med verkligheten...
Hur ser din höstoutfit ut? 
Det beror på vilka plagg som ligger närmast till hands, och vilka som hittat fram ur bananlådorna. (Nej, jag har fortfarande inte packat upp alla kläder. Det gör att jag förhoppningsvis kommer att vara väldigt kritisk till vad som får stanna kvar i mitt skåp när jag väl kommer så långt...)
Har skolstarten fört med sig några insikter?
Ja - det är det här jag vill jobba med! Jag trivs så oerhört bra med min jobbsituation just nu att jag redan känner mig lite angstig för att det bara är det här läsåret jag vet något om.

Tammerfors i oktober
Vad har du på TO-DO listan just nu?
Planera morgondagens lektioner. Rätta två engelskaprov om andan faller på.  (Med den här farten verkar det dock bli något för morgondagens to do-lista.)
Några tips på hur man botar höstdeppigheten?
Skaffa ett roligt jobb! (Haha. Easy peasy.) Jag har inte varit höstdeppig i år, har trivts ganska bra med tillvaron. Hösttrött däremot, och det botas väl på samma sätt som höstdepp - långa, sköna, ostörda nätter. Inte för att sådana händer mig så ofta, men jag vet att de är guld värda.
Bästa musiken för regniga dagar?
From the top of my head - Timbuktu gör i alla fall så det inte känns så regnigt. Och Noah and the Whale och Mumford & sons.
Vilka serier rekommenderar du att följa? Eller kanske någon sevärd film?
Vi har inte haft någon serie vi grävt ner oss i i höst, och det saknar jag. Skulle gärna ta upp tråden med Downton Abbey och Mad men, och dessutom är jag lite nyfiken på fenomenet Orange is the new black. Fast jag inte ens vet vad den handlar om. Bra filmer jag sett på sistone är The Intouchables och Silver linings playbook.
 
Vilka bloggar frossar du i för tillfället?
Same old, same old (titta i länklistan). Och så förstås slumpmässiga bloggar jag googlar fram för att bloggaren någon gång varit på weekendresa i Rom.


Vad är den höstigaste maträtten?
Jag har mest ätit det som serverats. På riktigt, har lagat extremt lite mat sedan vi flyttade hit, och mest varit tacksam för att det finns en annan vuxen i hushållet med större intresse för kök. Skärpning!
Var hänger du helst under helgen?
Kanske på en skogsväg i Överpurmo? En skogsväg i Överpurmo är åtminstone sällan fel.

Har du någon inplanerad resa för den närmaste framtiden?
Det kan väl ingen som läst den här bloggen i höst ha undgått... men Rom!

Hur förbereder du dig för vintern?
Äter D-vitamin och försöker komma ihåg att snö är vackert.


4 kommentarer:

Eva sa...

Har du sett Gilmore girls?

Mia sa...

Ja, den är ju mysig! Har sett första + delar av andra säsongen och har faktiskt loppisfyndat hela andra säsongen... Har lite glömt bort den, tack för påminnelsen!

Eva sa...

Har alla säsongerna om du vill låna :)

Mia sa...

Tack! Bara jag väl kommer igång med andra säsongen kommer jag säkert att sugas fast, det brukar vara så... då är det bra att veta var fortsättningen finns! :)