torsdag 14 juni 2012

Juni på Stennabba


I förrgår tog jag barnen med mig och körde till Stennabba. För varför sitta hemma och ha tråkigt när man kan vara på en plats som ser ut så här..? Äppelblom, kan inte finnas något vackrare. Det skulle vara syrener då. Det var en riktigt typisk försommardag på Stennabba. Febril aktivitet, men inte så febril att inte barnen skulle ha fått vara med i traktorerna och kohagen. Och grannarna har smågrisar som är hälften vildsvin, hälften vanliga grisar - nästan bokstavligen: ser ut som vildsvin på bakre hälften och vanliga gysar längre fram... Fårsläpp och nyfödda lamm och fina höns och spinnande katter och grannbarn råkade vi också på; ibland är det faktiskt just så bra som det låter på landet.


Barnen hade roligt. Så roligt att jag nästan måste tvinga in dem och trycka ner dem i soffan framför Mamma Mu till sist. Det kändes verkligen bakvänt - "Nu måste ni komma in och ligga i soffan och se på tv, ni har faktiskt varit ute hela dagen..." (Om någon tycker det låter som dåligt föräldraskap måste jag faktiskt försvara mig med att de var så trötta att de nästan vinglade och Arvid dessutom skulle vidare till fammo och faffas för att sova över senare på kvällen... Deras bästa var inte full fart utomhus i det skedet.) Men eftersom Arvid fick låna kameran hade han ändå inte ro att sätta sig, utan sprang runt och fotade allt han hittade. Bland annat en stor del av Mamma Mu och Kråkan-filmen...


Idag har varit en förkyld dag när det var riktigt, riktigt skönt att lämna barnen hemma med sin far och köra till Nykabi för att barnvakta (en mestadels sovande) systerson på eftermiddagen. Arvid har råkat ut för sommarförkylningen som vi alla haft mer eller mindre, men han har dessutom feber. Och gnällsjuka, som tyvärr smittade av sig på Edvin, som annars inte har andra symptom än en smått rinnande näsa. Men den där smittsamma gnällsjukan verkar ha avtagit mot kvällen, tack och lov.

1 kommentar:

Yvonne sa...

Härliga foton och härlig text! - Förutom förkylningen, förstås.