måndag 28 juli 2008

Det tar sig

Och jag som skrev att sommarvibbarna inte direkt beror på vädret... ha! Jag hade fel. Åtminstone lite. Jag håller fast vid att vädret inte spelar roll om omgivningen är tillräckligt annorlunda, men om inte omgivningen förändras krävs det nog att det händer något med vädret för att det ska bli sommar... Och det har det gjort nu, och det börjar äntligen kännas som sommar!

Men bortsett från vädret är det ju också annat som bidragit med sommarpoäng. Helgen blev en riktig långhelg i Purmo och Jakobstad, med mycket sitta på gräsmattan, äta grillat, köpa vårrullar på Jakobs dagar och annars bara njuta av solen. Och simma! Sommarens första dopp skedde vid Pelkkala (se nästa inlägg) i fredags, det andra i söndags - och sommarens tredje (!) blev idag (men den här gången vid Smulterö i Vasa)... Jag har alltså simmat tre gånger på fyra dagar, sånt har väl inte hänt sen jag slutade gå i simskola vid Nars... Kanske det blir ett riktigt strandlejon av mig också fast man inte kunde tro det?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jag premiärsimmade också i helgen, närmare bestämt i lördags kväll. Jätteskönt var det, fast min förkylning blev förstås etter värre och höll sig naturligtvis inte uteslutande till halsont efter det utan utökades med snuva.

Mia sa...

Ja, det är ju så skönt! Jag vet inte vad som hänt med mig, jag som brukar vara en sån badkruka - nu har jag njutit som en glad fisk av alla årets tre dopp...

Mamma Linda sa...

Tsss, jag har inte alls doppat mig helt i sommar! Bara upp till knäna, ev halvvägs upp till låren. Brrrr. :-) Fast har nog hopp om att doppa mig än!