måndag 21 oktober 2013

Tammerfors i oktober...

...kan jag varmt rekommendera! Vilken toppenhelg vi haft! För en gångs skull känns det som om vi skulle ha hunnit med minst tre dagar på lördag-söndag, på ett bra sätt. För en gångs skull känns det också som att jag verkligen hunnit njuta av den här vackra årstiden ordentligt istället för att bara stressa förbi.


Delfinariet var den första höjdpunkten som vi knappast skulle ha kommit att tänka på om vi inte fått tips (tack Mallo för puffen!) Jag har varit på delfinshow där förr också - på nians klassresa... hade t.ex. glömt hur stora och kraftfulla och snabba och eleganta djur de är. Wow! Tror ögonen lyste lika mycket på mig som på barnen. Men för barnens del fick delfinerna hård konkurrens av ett sjungande träd...



Sedan gick vädret lite bananas. När vi gick in till delfinariet var det vackert, när vi kom ut haglade det, sen blev det vackert igen, och när vi kört in till stan (inte många kilometer) öste det ner regn- och snöslask. Tanken hade varit lite lekpark, lite butiker - men vi får väl lugnt konstatera att det blev mer butiker än lekpark den eftermiddagen, helt på grund av vädrets makter... Inte för att vi shoppade särskilt mycket, utom vid Tiger där Arvid och jag fyndade diverse onödigheter - och faktiskt ett par julklappsbörjor. Alltid lika kul att vara en stund på tumis med min storunge!

Vi hade tänkt äta mysigt på kvällen och mysigt var det väl. Men gott var det inte. Hade lite för mig från Åbotiden att väl Dennis pizzeria var en bra sorts pizzeria, så vi satsade på den - men jag fick nog den mest oproffsiga calzonen jag sett - jag skulle själv göra det bättre. Faktiskt. Fyllningen bestod av minst ett helt paket (billiga och smaklösa) skinkstrimlor, nästan ingen tomatsås, och här och där massiva klimpar med ost. Alltså faktiskt, jag är inte kräsen när jag är ute på pizza, men den här var bara konstig. På plussidan dock: annars trevligt, och trötta barn som uppförde sig så bra som trötta barn bara kan.



Sedan blev det hotellet för en trött och nöjd familj, och inte mycket mer än så. Och det påminner mig om att jag faktiskt borde avrunda ikväll också, för imorgon bitti bär det av ut på vägarna igen...

Inga kommentarer: