fredag 1 mars 2013

Sportlovsaktiviteter

Startklar! Trots blåst och snedregn.
Även om det här sportlovet ibland blivit onödigt mycket "gå här hemma och försöka hinna med lite mer än rimligt och misslyckas kapitalt" (som det brukar vara de flesta veckor alltså) har vi ju faktiskt fått till en del riktigt klassiska sportlovsaktiviter. Lite pulka, lite skidor, lite Vasa. Igår deltog Arvid i vinterns andra skidtävling, Onnis runda, och han var mycket stolt över sin andra medalj. Snålblåsten och regnet dämpade inte hans entusiasm! Idag var han och jag på vårt andra äventyr på tuman hand, på barnteatern Karius och Baktius som ordnades av barnpedagogikstuderande här i stan. Igen - vi hade väldigt roligt! Han och jag. Min stora.

Egentligen skulle vi inte ha varit på tuman hand någon av de här dagarna, men Edvin är en riktig snorunge för tillfället och missade först den ena aktiviteten, sedan den andra. Inte för att jag tror att han sörjde länge för det, men jag hoppas han kryar på sig till helgen, då vi har mycket trevligt, inklusive hans eget treårskalas, inplanerat. Tre år!

PS. Snälla någon som använder blogspot, vet ni varför bilden ser så grynig och ful ut i blogginlägget, men skarp och fin när jag klickar på den och förstorar den? Någon annan som lagt märke till det? Det stör mig.

PS2. Min gode make rensar avloppet i köket så här fredagskvällen till ära. Det är bra. Det är bra. Det är bra. Jag har klagat på lukten i köket flera dagar. Men... vi kan säga som så: det som ligger i luften här nu är ingen lukt. Det är stank. Stank. Oh, sweet Friday.

2 kommentarer:

Matias sa...

Blogspot skapar själv den lilla bilden från orginalet. Funktioner som skalar jpg-bilder brukar ta med en kvalitéts-parameter och den är tydligen lite snålt ställd. Det är tyvärr inget som vi som användare har möjlighet att påverka. Men så illa är det väl inte tycker jag?

Mia sa...

Aha. Inget jag kan göra åt det alltså. Jo, lite illa är det nog, men knappast byter jag till Wordpress för det...