onsdag 6 mars 2013

Tre år!

Briojärnvägen utökades avsevärt.

 Förkylningar och allt, men världens bästa Edvin firades rejält. Kalas nästan ända till tandborstningen på söndag kväll och ännu mera firande, bara vi och moster Amanda, på måndagen, själva födelsedagen. Pasta pesto och glass till kvällsmat, födelsedagsbarnets favorit.


Kändes konstigt att ha en helt normal jobbdag när mitt barn har födelsedag - halv åtta var hela familjen utanför dörren, så det blev inte mycket morgonfirande... Det har aldrig hänt mig förr! Vadå jobba? Vet ni inte om att jag födde barn för precis tre år sen? Borde man få ledigt för, ju. Åtminstone tills de är myndiga. Den dagen vill man ju bara sitta och gosa med dem och vara nostalgisk och fjantig. Arvid är ju född på midsommar, och hittills har Edvin lyckats pricka in sportlovet, så vi har blivit lite bortskämda. Men visst. Jag inser ju att det är så folk gör. Själv har jag skrivit tent i allmän språkvetenskap på min födelsedag en gång för länge sen. Det var helt okej, kändes bara som en lite festligare tent än annars.

Arvid gjorde förresten lite ballongkonst till kalaset. Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till att den orangea ballongen föreställer "arga mamman" (hon är arg på sina barn, enligt konstnären) och den blå ballongen föreställer "glada pappan". Måste vara nån annan familj han tänker på.

Amanda tyckte jag borde ha bilden av arga mamman som FB-profilbild. Really?

Glada pappan



2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till både den födde och dig! Tycker gott att man kan fira sig själv som mamma lite också! Ballongerna=fantastiska! Och så jag känner igen mig i arga mamman-ballongen! FB-bild, absolut! /Anna-Karin P

Yvonne sa...

Håller med föregående talare!