tisdag 8 januari 2013

Mitt 2012, andra halvan

Juli

Juli inledde vi med en av årets i särklass bästa dagar! Vi var fortfarande i Stockholm, och det blev en solig, rolig, härlig heldag på Gröna Lund tillsammans med Jenny och Kittan som råkade vara på genomresa. Genomresan var Jennys flytta hem från Malmö-resa. (Hurra!) På väg hem tog vi det lugnt och stannade till en dag i kära Åbo. Väl hemma blev det en av årets bästa cykelturer i Larsmo under ett annars cykelfattigt år. Varmt var det inte, men småningom började ledigheten och sommaren mjuka upp mig. Och plötsligt var det slutet av månaden, och vi drog till fjälls som vi brukar. Juli avslutades lika bra som den började, med den andra av årets bästa cykelturer: från Vuoggatjålme till Saltdal. (Och egentligen var det de två enda cykelturerna som alls var värda att nämna...)



Augusti

Vi fortsatte njuta av fjälluften några dagar in i augusti och gjorde en utflykt till norska sidan. På vägen hem stannade vi till i Norrfjärden, och råkade pricka in Noliamässan i Piteå. Jag var en kväll på Humlefestivalen, mindre involverad än jag varit på flera år. Vardagen började med gammalt jobb för Mattus, nytt vikariat för mig, nytt dagis för Arvid och ny dagmamma för Edvin. Den veckan var vi trötta. Men sommaren gjorde ett sista försök och vi hann få till lite strandhäng innan hösten var definitiv. Augusti var en vacker månad med sol som silades genom träd, ärter i salladen och mogna blåbär.


September

September kom med regn och förkylning. Det är väl så det brukar vara? Men bra saker: vi var på medeltida tornerspel i Kokkola, Amanda flyttade till stan (= nära!) och jag började undervisa engelska. Jag var på en intressant kurs om muntlig kommunikation och fick händelsevis hålla en kurs om muntlig kommunikation strax efteråt.


Oktober

Jag fyllde 32, vi gjorde en Fäbodautflykt, vi såg Next to Normal på Wasa teater och höstlöven var vackra. Jag körde till Vasa ganska ofta för att jobba. Det var mest roligt. Gullungen och systersonen Joar fyllde ett. Den första snön föll 25 oktober, och sedan följde lite överraskande gnistrande vinterväder en vecka eller så. För att ladda oss med ljus inför det som komma skulle, kanske.



November

Det som komma skulle var mörker. Jag minns hela november som ett kompakt mörker som blev nästan klaustrofobiskt. Men några timmar ibland måste det väl ha varit dagsljus ändå? Jag slutade köra till Vasa så mycket, men fortsatte med engelskan. Matias åkte på jobbresa till Holland, och vi var lite allmänt krassliga. Jag gick andra delen av den roliga retorikkursen och såg Orgelbyggaren på WT. Matias och jag minisemestrade i Helsingfors, kom äntligen i julstämning och såg Kristina från Duvemåla. (Bra musikalår det här! Billy Elliott, Next to Normal och Kristina från Duvemåla...)




December

Det blev december och advent. Julfriden infann sig inte av sig själv, men lite pepparkaksbak och dagistomtar bättrade på det. Snön kom och jag gillade snöskottning. Min engelskakurs tog slut och i samma veva packades hela huset ihop och jag flyttade inte med. Jag fyllde i blanketter, förtvivlade och övervägde än en gång att byta yrke för att få jobb. (Otur bara att jag trivs så bra med att vara lärare.) Edvin flyttade till barnkammaren, men tassar fortfarande alltid till vår säng omkring midnatt. Arvid lärde sig säga R efter ett besök vid talterapeuten. Vi fick titta på H&A:s hus, som ser mer och mer hemlikt ut. Vi tog med oss julklapparna och firade en lugn och trevlig jul i Norrfjärden; i mellandagarna fortsatte vi firandet i Purmo. Nyåret vakade vi in med nyårslyckor, pulkor och trevligt sällskap i Bäckby.


Tack och hej 2012! Du var ändå ett hyfsat år, även om du kunde ha ansträngt dig lite mer på vissa punkter. Men det ska medges: det var faktiskt många områden du skötte fint - jag uppskattar till exempel att du ordnade fram så fina människor som jag fick omge mig med. Det var bra gjort.

Inga kommentarer: