lördag 12 januari 2013

Mia tipsar

Lite verklighetsflykt, någon?

Då är bästa tipset att försvinna in i en bra tv-serie. Bäst just nu:

1) Downton Abbey. Nu har vi plöjt igenom de två första säsongerna och jag sörjer lite att det inte finns oändligt med avsnitt. Det är en tv-serie jag inte bara tittar på, jag flyttar in i den och blir förvånad när den tar slut. Vill alltid ha mer. Den är rolig ibland också.

2) Episodes. Jag visste inte ens att serien fanns, men snubblade över den när jag var på julklappsjakt och köpte första säsongen åt min man. (Baktanke? Näeh...) Manusförfattarpar med en framgångsrik tv-serie  lockas från London till Hollywood för att göra en amerikansk version av serien. Brittisk humor utspätt med Los Angeles och Matt LeBlanc. Borde vara obligatorisk om man gillar både Joey i Friends och engelsk humor. Och på tal om den kunde vi kanske se Studio 60 on the Sunset Strip igen. Också den tv-miljö och en Friends-stjärna (Matthew Perry). Jättebra, smart humor, men det blev bara en säsong. För smart humor?

3) Ja, och så kan jag inte låta bli att nämna House of Elliott, som vi plöjt de första två säsongerna av under hösten. Två modeskapande systrar i London på 1920-talet. Det är en gammal serie (tidigt 90-tal), och egentligen inte så välgjord, men på något sätt fastnade vi ganska hårt i den också.

Er tur - vilka serier är värda att slukas?

6 kommentarer:

Eva sa...

Gilmore girls :)

Mia sa...

Ja, den är mysig! Jag har sett första säsongen och sedan några ströavsnitt (tror det var delar av andra säsongen). Den serien vill jag definitivt fortsätta med en vacker dag!

Netta sa...

Vi har nästan helt kommit av oss med att se tv-serier på dvd. Har fortfarande osedda avsnitt av House och Macgyver. Den senare har vi dock alla säsonger av i hyllan. House är väl ännu pågående. Friends hade jag tänkt se då jag skulle ligga på soffan för att hålla bebin inne, men nu slipper jag ju den rumban, så det blir nog inget av med det.

Yvonne sa...

Downton Abbey är härlig. House of Elliott såg jag när jag hade småbarn. Inte alls min favorit, men helt ok. Aidensfield! Är det en generationsklyfta, det att ni inte förstår hur bra den serien är? Musik som passar precis till händelserna...

Mia sa...

Mamma: Har inte sett tillräckligt av Aidensfield för att fastna, tror det är mest det. Jag brukar sällan göra det om jag ser nåt slumpmässigt avsnitt mitt i serien, vill helst börja från början och se alla avsnitt...

Netta: Varken House eller MacGyver har jag fastnat för, fast jag har försökt ett par gånger med House. MacGyver har jag iofs inte gett en chans sen 90-talet... ;) Skönt ändå att du inte behöver ligga på soffan, även om du missar lite Friends! Du får väl ta igen det när du ammar sen... :)

Eva sa...

Har alla säsonger av Gilmore girls om du vill låna :)