torsdag 12 januari 2012

Hugga gran


Imorgon är det tjugondag knut. Måste julen ut? Det mesta kan jag packa ner utan att sörja, men granen - jag gissar att den får stå kvar ett tag till. För den är ju så fin. Och den uppför sig så oklanderligt, behåller alla barr där de ska vara. Och jag gillar att ha lite skog inomhus, det borde man ha året om. Och med tanke på hur snabbt jag brukar ta livet av alla stackars krukväxter bär det mig emot att kasta ut en grönväxt (eller åtminstone en grön växt) som är så här välmående efter flera veckor hemma hos mig...

På bilden är mina söner ute och hugger gran. Observera speciellt yxan (egentillverkad av duploplattor) och Edvins vante (som kanske liknar ett par hoprullade stickade sockor en liten aning).

3 kommentarer:

Yvonne sa...

Så härligt!!

Ika sa...

Minns en vinter i barndomen när vi fortfarande hade julgranen kvar i februari. Fast då var den sedan länge befriad från juldekorationer och stod helt enkelt som ett träd i vardagsrummet. Jag tror att bakgrunden var just det att den inte barrade och att det därför hade varit så synd att kasta ut den. Så småningom sköt den nya gröna skott dessutom. Rätt fint i vårvintersolen. :)

Mia sa...

Ja, jag tänker lite så. Man KAN ju ta ner ängeln som det står Frohes Weihnachten på! Kanske påskris till påsk... ;)