söndag 1 januari 2012

Det här var 2011, första halvan

Januari

Midvinternattens köld var hård, och snön bara föll och föll. Det gjorde oss ingenting. Matias tog ut sin pappamånad (månaden som alltså består av sex veckor) i början av terminen och jag begav mig lyckligt ut i arbetslivet. Jag höll en svenskakurs för musikstuderande i januari-februari och däremellan vikarierade jag i diverse skolor och fortsatte skriva för Mst. Jag var också med och planerade både Humlefestival och baptistkonferens. Rörigt, men mest roligt. I januari 2011 hade vi fortfarande en liten baby - på ett år är det utan jämförelse Edvin som förändrats mest. Han lärde sig stå och ta ett steg eller två. Arvid fortsatte i sin älskade dagklubb efter jullovet. Edvin fick vattkopporna överstökade utan större dramatik.


Februari

Arvid tog över vattkopporna och led betydligt mer av dem. Praktiskt i alla fall att Matias var pappaledig... I februari vikarierade jag en gymnasielärare i den lyckliga staden och slängdes rakt in i studentskrivningsspänningen. Vintern var vacker. I slutet av månaden blev det sportlov och vi åkte iväg till Norrland. På väg till Anders & Ylva i Norrfjärden gjorde vi en avstickare till snöslottet i Kemi, där vi frös och fascinerades. Väl framme hann vi både till Piteå och Luleå, men framför allt åkte vi pulka, åt gott och såg på film med våra snälla värdar.


Mars

Efter fastlagsbullar, norrsken och ännu mer pulkåkning avslutade vi vår sportlovsresa och åkte hem för att fira Edvins ettårsdag. På sin födelsedag började han gå några steg, som snabbt blev fler. Direkt efter sportlovet dök jag rakt in i mitt nya jobb, ett längre vikariat på mitt gamla högstadium. Jag hade knappt hunnit planera något på förhand och visste inte riktigt vad jag sysslade med, men jag trivdes. Matias hade gått tillbaka till jobbet, men istället hittade vi toppenbarnvakten Maria, som skötte barnen här hemma fram till sommaren. Syster Hanna och Andreas kom från sin Australienresa och berättade något spännande. Vårvintern var ljus och vacker, men vi började vara trötta på all snö och kyla efter en lång vinter.

April

Våren närmade sig, och det var på tiden! Jag hade bestämt mig för att köpa en ny cykel till sommaren och spanade ivrigt efter den perfekta. Efter att ha sökt i tre städer hittade jag den - det var sist och slutligen den första jag provcyklade... Jag lade in en beställning och väntade otåligt. Jobbet fortsatte och jag började ha lite koll på vad jag gjorde. Resten av skolan (närmast byggnaden, då) var däremot lite oberäknelig på grund av ombyggnader och renoveringar. Vi hann till exempel flytta in i ett splitternytt lärarrum efter påsken. Stilla veckan och påsken var sådär - vi var magsjuka en i taget och blev friska lagom tills det blev vardag igen. Bättre påskar har jag haft, men Arvid fick i alla fall gå påskhäxa och tyckte det var roligt.


Maj
Maj inleddes som den ska: med en rejäl första maj-picknick, den här gången i Esse. Min cykel anlände och jag blev förtjust. Världen grönskade. Matias åkte på en arbetsresa till Göteborg. Innan terminen slutade fick jag reda på att mitt vikariat fortsatte ända till början av oktober - och det kändes genast mycket roligare att avsluta för sommaren. Arvid hade dagklubbsavslutning och sade hejdå till treårsgruppen i Bonäs, där han hade trivts hela året. Arvid fick en sandlåda som tidig födelsedagspresent.


Juni
Sommarlov! Vilken lyx med två lärare i familjen - åtminstone den här årstiden. För att sparka igång sommaren lånade vi svärföräldrarnas husvagn och körde iväg till Seitseminen nationalpark och Tammerfors för en minisemester mitt i värmeböljan. Husvagnssemester är nog inte riktigt min grej, men cykelturerna i Seitseminen och sommarvimlet i Tammerfors var toppen. Sommarens första (kalla) dopp på campingen i Nokia! Arvid fyllde fyra år med buller och bång, och sedan var det baptistkonferens på härliga Humle. Vi såg på ett hus som vi hade svårt att släppa fast vi förstod att ett sånt renoveringsobjekt inte är för oss.

Inga kommentarer: