tisdag 12 maj 2009

Javisst ja, lön kanske

Hm... Jag har konstaterat att två av mina jobb inte har fått något skattekort av mig. Därmed har jag inte heller fått någon lön, fastän timmarna har hopat sig de senaste månaderna. Borde verkligen ta mig i kragen och rota lite bland mina papper, för även om jag (mestadels) gillar mina jobb gör jag ju det ändå inte enbart av mitt hjärtas godhet och min stora glädje...

Men det känns lite motigt, för jag vet ju att jag egentligen borde ta kontakt med skattemyndigheten och reda ut mina snåriga arbetsförhållanden. Man borde tydligen inte ha 4-5 olika sysselsättningar samtidigt. Vad är t.ex. min huvudsyssla? Det är ju i princip vårdledigheten, och det är ju också den mest stabila (om än inte särskilt stora) inkomsten - men det betyder att alla mina jobb är bisysslor, och det känns inte riktigt klokt det heller. Jag ska nog undersöka saken. Imorgon kanske.

1 kommentar:

Netta sa...

nu har jag ju ingen aning om hur mycket du förtjänar, men kanske ett graderat skattekort skulle funka? fast då ska man väl inte förtjäna så värst mycket. nä, det blir nog för dig att pallra dig iväg till skattekontoret. kan ju trösta dig med att den enda gången jag varit till skattekontoret i vasa så fick jag utmärkt betjäning på svenska!