lördag 2 augusti 2008

Bostadsmässa
Nå, idag har vi gjort det alla goda vasabor bör göra den här sommaren - vi var till bostadsmässan och spanade takhöjder, tapeter och terrasser. Vi står ju inte direkt (!) med hammaren i hand, beredda att börja bygga bo, men vi hade ändå riktigt roligt. Vi kunde med gott samvete skippa alla uppvärmningslösningar och tråkiga, informativa fakta och bara tycka. För det är ju ändå det som är det roliga - för att bo i en hyrd höghustvåa har jag rätt mycket åsikter om hus och boende...

Bilderna är från det hus på mässan som jag kände mig absolut mest hemma i - undrar om det kan bero på de sköna tapeterna? Åh, jag är svag för tapeter som ser ut att höra hemma i ett gammalt ödehus eller en riktigt orenoverad villa... (Se bilderna!) Huset är nr 1 på mässan om någon är nyfiken... visserligen fick huset underkänt av maken som hittade små missöden som en omålad planka och en oiskruvad skruv, och det kan jag visserligen hålla med om att var klantigt. Men huset kändes som ett miahus, och om det är trots eller på grund av en och annan omålad planka låter jag vara osagt...

Annars typiskt för mässan: massiva terrasser som trängde undan pyttefjuttiga gräsmattor och spa-avdelningar lika stora som vår lägenhet. Och mycket takhöjd. Överlag rätt mycket pompöst yt- och rymdslöseri.

Och vi är numera ca ett tjog polypropylenpåsar rikare. Verkar som om alla företag kommer på exakt samma merchandiseidé - men visst, nu har vi att gå och handla med!

4 kommentarer:

Yvonne sa...

Tapeterna i toaletten liknar tapeterna i stora rummet på vinden hos oss!!!

Mia sa...

Kanske därför det kändes som hemma! :)

Anonym sa...

Vi hade också så gärna gått på mässan men lämnade landet samma dag den öppnade. Verkligen dålig planering! Bomässor är roliga, fastän man inte står med hammaren i hand riktigt ännu!

Mamma Linda sa...

Det var mysiga bilder! :-) Tittade på en liknande tapet till sovrummet, men blev en annan (se blog, bild kommer snart). Hörs! :-)