fredag 22 augusti 2008

...vem var du, sa du?

Så här annars är jag väl ganska medelbra på att minnas namn. Lite knepigt kan det vara, men det är inte omöjligt alls. Men jag är hopplös på att uppfatta folks namn när jag hälsar på dem första gången! Scenario: jag träffar en ny människa. Hon säger vad hon heter, jag säger vad jag heter, vi skakar hand och ser lite vänliga ut. En minut senare slår det mig att jag inte har en blekblå aning om namnet jag antas ha hört alldeles nyss. I bästa fall kan jag lista ut det på något annat sätt och memorera det, annars får jag bara låtsas som om jag vet... eller fråga förstås. Men det är ju lite jobbigt.

Det är samma sak med telefonsamtal, det händer nästan aldrig att jag vet vem jag talar med om en främmande person ringer och börjar med att presentera sig. Kanske jag bara ska inse att jag är extremt trög? Eller så borde man kanske göra det allmänt att man alltid presenterar sig en bit in i samtalet, då även tröga hjärnor hunnit med..?

2 kommentarer:

malinjohanna sa...

Skönt att höra arr jag inte är den enda! Man borde väl alltid upprepa personens namn, typ säga "Hej Mia!" för att det ska fastna bättre, men det känns lite fånigt, och lite ... amerikanskt.

Mia sa...

Oh nej, du är inte den enda... Hm, kanske ingen dum idé. Men som du säger, känns kanske inte helt naturligt... :)