tisdag 12 augusti 2008

Sverige

Småningom börjar semestern gå mot sitt slut... Har haft några härliga dagar i Arjeplogsfjällen med familjen, och nu avslutar vi med ett besök i Luleå. Lulebesöket blev lite längre än vi hade tänkt oss på grund av en hares ödesdigra rendez-vouz med mina föräldrars bil - det ledde till att vår bil körde hem utan oss och vi hoppas på att mammas och pappas bil är hämtklar i Arvidsjaur imorgon. Men Matias har pappamånad som bäst, jag har en liten påse full med jobb (längst ner i kappsäcken) och Matias bror med flickvän är gästvänliga, så varför inte ta vara på tillfället att njuta av Norrland när man kan?

Åh, vad jag har saknat Vuoggatjålme. Jag har tänkt på det ibland, men nu när vi var där märkte jag hur viktig den platsen är för mig. Utan Vuoggatjålme skulle jag inte vara riktigt den person jag är. När vi gick uppför Tjidtjakgaise kom mina ben ihåg varje backe, bäck och lutning. Kasta smörgås med de platta stenarna på stranden till Vuoggatjålmjaure och vandra på det vilda, vackra kalfjället i närheten av Guoletisjaure. Alperna i all ära, men de är lite... tama och gräsbeklädda. Varje dal är full med folk. Fjällen i Arjeplog bryr sig inte så mycket om att behaga, de bara är som de är. Fridfulla och vilda på en gång.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Roligt att höra att ni haft det bra. E saknar nog er, säger vi ska hälsa på Mia och Aij (ofta vid lunchdags =)). Så hör av er när ni är hemma, det finns knappast nån risk att jag är på bb känns det som...

Mamma Linda sa...

Jag instämmer med Malin, hör av er när ni kommer hem! Ni är saknade här med. :-) (Malin: Jag funderade om ni varit till bb och fått er leverans än, men tydligen inte än. Men SNART kommer ju bebisen ut! :-)