tisdag 18 mars 2008

Påskgräs

Vårt påskgräs är vackert, om jag får säga det själv. Väldigt estetiskt. Det är korn, inte vanligt rajgräs. Rekommenderas!

(Fast bilden är från ifjol, lyckades inte få till nån snygg färsk bild just nu...)

5 kommentarer:

Ika sa...

Vilken snygg påskgräsbild!

Jag har faktiskt sått påskgräs i år, för första gången på mycket länge... Allt på grund av mitt jobb som låter mig gå i barndom, så påskgräs och måla styroxägg och fundera över alla varianter på hopprepshoppande.

Vi använde faktiskt en blandning av rajgräs och korn - för att rajgräset ska täcka de fulnande nederdelarna av kornstjälkarna, enligt min kollega som har varit med förr.

Mia sa...

ika: En blandning av rajgräs och korn måste ju vara det ultimata påskgräset! Det ska jag komma ihåg nästa år. :) Påsk-, jul- och annat firande är säkert bäst på eftis (dagis, skolor). Det firas så grundligt. Kanske jag också borde måla ett och annat styroxägg för att riktigt få in påskvibbarna. :)

My sa...

Stilig bild!! :) Och tack för tipset om korn!! Det hade jag aldrig tänkt på förr... Jag hade liksom glömt bort det här med påskgräs i år, det har varit en del annat att tänka på... Men man kanske kan så "vårgräs" när vi kommer hem nästa vecka...? Kanske ska be att få lite korn av pappa i helgen... :)

Mamma Linda sa...

Super-snyggt! Blandning av båda ska vi testa nästa år om jag minns...Här var vi lite sent ute med att så påskgräs. Det har nog börjat gro, men är knappt en centimeter långt ännu. Som tur var fick vi två glas med påskgräs som var långt och fint av Teresa. :-) Fast till påsklördagen tror jag nog vårt gräs ska vara passligt långt, det har ju gått från inget i förrgår till att helt klart se ut som gräs idag!

Annars har alla helger blivit väldigt firade. Det blir väl så när man har småbarn antar jag. Förr var det nog minimalt med påskpynt. Inte är det ju direkt mycket nu heller, men i alla fall påskris med tillhörande fjädrar och pynt på köksbordet, en påsklilja på köksfläkten, en höna i porslin på vardagsrumsbordet, och våra två glas med påskgräs på tv:n. Där ute i ljung-lådorna petade jag idag ner lite björkris som jag klädde med fjädrar, och i en gammal mjölkkanna (STOR! Svärmors) finns några större björkrispinnar klädda i fjädrar och några plastägg. Så det är nog mest påskpynt någonsin för min del. :-) Barndomshem inkluderat, för vi firade påsk, men pyntade inte mycket till det, bara nåt smått här och där.

Vi inledde helgpyntandet när Felicia var född, bredde på lite tills ifjol, lite mer i år, och det lär väl bara bli mer tills högstadiet typ.

Unknown sa...

Jag vill minska mina bröst med bröst estetik. Behöver en bra plastikkirurg från Turkiet.
Memeestetiği