torsdag 15 oktober 2020

Höstlovstorsdag 2020


Höstlovet når nya höjder! Igår fick vi veta att A är i karantän till och med söndag efter exponering i skolan förra veckan och imorse gjorde jag äntligen slag i saken och ringde och bokade tid för ett coronatest eftersom rosslet i min hals aldrig verkar vilja ge sig. Jag är fortfarande väldigt säker på att det är en vanlig höstförkylning som molar på i halsen, men insåg framför allt att jag måste testa för att få ett okej för att jobba efter höstlov om nu halsen fortsätter bråka. Det som mest stör mig nu är att jag var så långsam, för jag visste ju att det är hårt tryck på testningen nu... jag fick tid först imorgon, vilket antagligen betyder att jag får beskedet först på måndag. I så fall missar jag tredje måndagen i sträck på jobbet. Ååååh, så dåligt!! Känns iaf bra att ha bokat in testet nu.

Bortsett från allt det där har vi haft en riktigt bra dag! Vi har börjat förbereda för att tapetsera en fondvägg i stora rummet på vinden, vilket också innebar att vi städat en stor del av dagen... redan att flytta undan två överbelamrade bokhyllor kunde ha räckt som make-over, så nu hoppas jag att tapeterna inte känns överflödiga! Som vanligt föder ju en idé en annan och just nu har vi ungefär tjugo projekt som väntar på sin tur. Eh, vi kommer nog att behöva mer karantän än till söndag om det ska lyckas... Det kommer också att bytas ut en del möbler och mattor på vinden - hittills har det mesta som varit där helt enkelt varit överloppsgrejer som inte hittade någon annan plats efter flytten. Kommer att bli bra!

Men bäst av allt var nog vår picknick i skogen. Hjärta skogen! Vi packade ryggsäcken full med fika och cyklade till Grötberget, men eftersom grillplatsen var full av folk (och vi inte bara är asociala, utan även delvis i karantän) så vandrade vi vidare till en solig skogsbacke med lämpliga stenar som vi fick ha för oss själva. Dagens bästa enligt oss alla - om vädret är på vår sida är det inte omöjligt att vi gör om det imorgon! Städning, renoveringsplaner och skog - mer än så behövs egentligen inte för en lyckad höstlovsdag! 

Inga kommentarer: