måndag 12 oktober 2020

Ganska tjatig månad - ganska tjatig blogg

Den här bloggen håller på att bli ganska tjatig, men tillåt mig hävda att det beror på att oktober 2020 helt enkelt är ganska tjatig. Från och med idag ska elever, lärare och annan personal i vår skola (okej, årskurserna 7-9) använda munskydd och/eller visir under skoldagarna. Den cirkusen missade jag dock, för jag kunde inte med gott samvete åka till jobbet idag - min hals är nämligen lite rosslig och jag hostar lite torrt ungefär en gång varannan timme. Jag är 95 % säker på att det är en mild släng av barnens förkylning (som börjar vara förbi tack och lov), men ni vet, i dessa tider... 

Jag har sjukt dåligt samvete som inte var på skolan idag, samtidigt som jag skulle ha haft minst lika dåligt samvete för min aningen krassliga hals om jag hade varit där. Jag har dåligt samvete för att jag inte redan testat mig för corona, samtidigt som jag skulle känna mig utomordentligt fånig om jag skulle boka ett test på grund av ett enda pyttesymptom - när jag haft förkylda barn i huset i över en vecka, vilket gör att sambandet känns ganska uppenbart. Det GÅR bara inte att göra rätt just nu, utan på sin höjd minst fel. Det tycker jag just nu är det allra mest slitsamma - att hela tiden behöva avväga risker och fördelar för varje liten vardagsdetalj: vad man kan göra, ska göra, absolut inte ska göra. På sätt och vis var livet faktiskt mycket skönare i våras, när vi alla satt hemma och distansjobbade i våra bubblor. Ja, och så den biten att det knappt fanns corona i våra trakter då. Nu finns det minsann, men ändå ska samhället rulla vidare på ett helt annat sätt än då. Jag ser så oerhört mycket fram emot höstlovet när vi ska få stänga in oss i vår bubbla och ta LEDIGT från dessa eviga avvägningar!

För att väga upp allt detta oinspirerade och oinspirerande kan jag berätta att jag har upptäckt podden Mellan raderna med Jihde och Öhman. Så bra! Älskar att höra två intelligenta människor sitta och samtala om högt och lågt, BARA saker jag tycker är intressanta: böcker, samhälle, kultur och livet. Det har åtminstone inspirerat mig idag. 


Insåg just vilka rynkor jag uppvisar på bilden! Ser ju ut som en klassisk "haha, den här appen visar hur jag ser ut som åldring"-bild.... Vet inte om jag ska skylla rynkorna på coronahösten eller mina nyfyllda 40 år, men mest tror jag faktiskt det är höstluften.

Inga kommentarer: