söndag 4 oktober 2020

Födelsedag


Nej, det blev ju varken höstlov vid Medelhavet eller en livsnjutarhelg i Stockholm detta 40-årsfirande. Istället hade vi i mycket liten skala tänkt bjuda min familj på picknick vid Fäboda, men det blev inte heller av eftersom Edvin åkte på förkylning och feber i slutet av veckan - och även om han började vara ganska bra i skick redan på fredag eftermiddag/kväll så kändes det i nuläget inte riktigt lägligt att umgås med folk med förkylning i huset. Så festligheterna blev i stort sett - ingenting. 

Det fina med dagen var att jag ju faktiskt råkade vara helt ledig - och jag gav mig dessutom ledigt och struntade blankt i prov som borde konstrueras och lektioner som borde planeras inför den här veckan. Att jag hade sällskap av mer eller mindre förkylda Arvid och Edvin, båda hemma från skolan i fredags, var en extra guldkant på dagen! Det var mysigt. En höjdpunkt var att pappa kom in med en jättefin höstbukett efter att ha varit på stadsärenden! Sedan fick jag också en kompost av min familj - fast när vi öppnade plasten visade det sig vara en utomhustoalett istället... haha! Modellen såg nästan identisk ut, så det hade blivit fel när den lastades på bilkärran. Tror ändå en kompost blir till större glädje här, så vi fick den bytt dagen efter. 

Men jag kan inte förneka att när kvällen kom kände jag mig ändå ganska besviken. Dagen hade varit trevlig och ungefär som jag hade trott kvällen innan att den skulle bli, men ändå... den blev inte heller mer än jag trott. Städning och fredagstacos. Att skjuta upp firandet till någon annan helg blir nog inte av, för hösten är fulltecknad av barnkalas i vår släkt, så då känns ett vuxenkalas mindre viktigt. Och som coronaläget ser ut just nu så... tja. Allting, inklusive världsläget (eller framför allt världsläget), gjorde nog att jag avslutade min 40-årsdag ganska deppigt. Nya tag till 41 kanske?

Att det just på min födelsedag också gick ut en stark rekommendation om munskydd på allmänna platser i vårt sjukvårdsdistrikt, som nu är i accelerationsfasen, förhöjde inte heller feststämningen nämnvärt. Från och med imorgon måste Matias, som jobbar på yrkesskola, använda munskydd på jobbet - och se till att hans elever gör samma sak. Än så länge gäller det inte grundskolorna, men med den här farten är det kanske en tidsfråga? Är glad för varje dag vi får vara kvar inom skolans väggar nu!

Idag hade i alla fall förkylningarna gett med sig och vi kunde fira en blivande nioårig systerson - i skogen, som sig bör i dessa tider! Skog, familj och underbart oktoberväder. Sånt behöver vi detta nådens år 2020.


Inga kommentarer: