fredag 26 januari 2018

2017 (del 1)

När man minst anar det - en riktigt klassisk årsöversikt á la 2017! Det här var riktigt mysigt att fixa med sådär en trött fredagseftermiddag när man kommit hem från jobbet och varken orkar ta itu med kaoset som kallas vårt hem eller jobbet som bara låtsades ta slut efter sista lektionen. Voilá: Årets tre första månader 2017!

Januari


Vi inledde starkt med årets första resa och hälsade på i Norrfjärden några dagar över trettondagshelgen tillsammans med svärfar Ingemar. Det blev fina dagar som avslutade jullovet för den gången! Sverigekusinerna hade en riktigt dålig vinter när det gäller sjukdagar och vi hade ju bl.a. ägnat oss åt feber tidigare under jullovet, men just de dagarna var alla friska och glada och vi kunde suga det sista årets julmys. Det var bister men vacker januariköld och vi lekte på Nimby's i Piteå, gick på loppis och startade traditionen med julklappsleken. 


Väl hemkomna hämtade vi vår efterlängtade nya familjemedlem - Tooticki, som dittills hade bott i ett föuskontor inte långt härifrån. Det var mycket krut i henne genast från början, så det var tur att barnen gärna hjälpte till att förbruka lite av hennes överskottsenergi!

I postlådan trillade det in en elevanmälan inför skolan för Edvin. Ute var det snölöst och glashalt; vi skidade inte men skrinnade desto mer. Arvid gick på simskola, äventyrsjumppa och konstskola, Edvin gick på musiklekis. Vi hälsade på vänner i Kvevlax och lät mest vardagen ånga på som den brukar i januari.

Februari


Även i februari ångade vardagen på som den brukar i februari. Det var jobb, skola, dagis och hobbyer - och däremellan tv-kvällar, eld i spisen, popcorn i mikron och en och annan bok. Vi åt älgstek nästan varje söndag och Arvid blev allt duktigare i vattnet på simskolan och så gick vi både på dansteater och barnboksutställning. Jag hade lyckats misslyckas med min planering på jobbet så att det var väldigt intensivt under ett par veckor i februari. Lagom till sportlovet kom det äntligen lite mer SNÖ... men då hade vi redan börjat packa för sydligare breddgrader. 


Ja! Vi skulle ju faktiskt sticka till Spanien över sportlov, närmare bestämt Villajoyosa lite norr om Alicante. Där hyrde vi en lägenhet och levde livets goda dagar i en dryg vecka. Vi besökte chokladfabrik, gick på promenader längs med Medelhavet och njöt av vad vi ansåg vara behagligt försommarväder. Nu slår det mig att jag fortfarande (!) inte har bloggat om resans sista dagar, det kanske får bli lagom uppvärmning inför denna vinters sportlovsresa..!


Mars


Edvin fyllde sju år under resan och firade med att köra go-cart på taket till ett shoppingcenter utanför Benidorm. Vi begapade Castell de Santa Bárbara i Alicante och hyrde bil en dag och körde runt uppe i de undersköna bergen som blommade i vitt och rosa. 


Här hemma slet våra kattvakter sitt hår på grund av vår sjövilda kattunge. En dag kom Amanda och Mathias hem till sönderklösta tapeter i det relativt nytapetserade vardagsrummet... stackars Amanda som inte ens gillar katter... Fullständigt kaotiskt kan de ändå inte ha haft det, för de förlovade sig i vårt kök lördagen 4.3, på Edvins födelsedag!


Sedan kom vi hem och vårvintervardagen fortsatte. Matias och jag hade förlovningsdag och insåg att det var femton år sedan vi förlovade oss. Vi firade med en tulpanbukett. Vi hann ha släktkalas för Edvin och jag var på skolans friluftsdag till Vuokatti och återupptäckte hur roligt det kan vara med slalom. Sen fick vi ett magafar som tog oss alla i tur och ordning, så Edvins kompiskalas fick skjutas upp rätt länge... Edvin och jag var på utflykt till Fäboda och det började bli vår i luften!

To be continued, det här var kul!

2 kommentarer:

Marias Memoarer sa...

åh, Alicante ser riktigt härligt ut! :)

Mia sa...

Alicante var verkligen härligt! Småstaden Villajoyosa likaså, rekommenderar varmt bäggedera! :)