söndag 17 januari 2016

Nu är det kallt - och bedövande vackert


Den här söndagen blev lite händelselösare än vi hade planerat - vi hade sett fram emot att få hit goda vänner, men det blev uppskjutet (andra gången - eller till och med tredje, beroende på hur man räknar) eftersom en av dem blev sjuk. Istället blev det en riktigt lugn söndag - helt okej ändå. Och chokladpajen vi hade förberett till efterrätt fick vi testa själva... (Linda, jag lovar att vi ska frysa resten! Eller... testa nåt nytt nästa helg.)

(Chokladpajen tipsades jag förresten om på bloggen Looking for Sara. Den var god! Inte så magisk som jag hade tänkt mig, men helt klart passande för en söndagseftermiddag. Och det krävs inga stora mängder för att sötsuget ska stillas...)


Vackert är det, men med -23,5 på termometern tyckte vi inte det passade med så mycket friluftsliv med ungarna... Istället bestämde vi oss för att återuppliva den gamla goda traditionen att "fa ut å kör" på en söndagstur. Gör folk det nuförtiden? När vi var små var det en riktig klassiker att köra runt och... se sig om, bara. Jag har en känsla av att det blivit lite föråldrat? Vad tror ni? Hur som helst snurrade vi runt lite i Larsmo och njöt av den vackra vintern i vår varma bil. Vi tänkte söka en geocache på en badstrand, men det var så kallt att ingen riktigt hade lust att krypa runt och söka något, så vi återvände till bilen ganska hastigt...


Edvin och jag hoppade ur bilen och gick den sista biten hem. Inte långt, men två tredjedelar gick en av oss och ylade jagvillhemNUjagvillhemNUjagvillhemNUjagvillhemNU i ett sträck. Puh. Så fort ett av barnen kommer in i en lugn och harmonisk fas så halkar ett annat blixtsnabbt in i en  mindre lugn och harmonisk fas. Lugn och ro, det skulle vara nåt det.

Hur som helst. Termometern visar just nu -34, motorvärmaren är ikopplad, yllehalarna ligger framme och vi hoppas att ingen fryser kinderna av sig när vi allihopa ska vara utanför ytterdörren före åtta imorgon bitti...

Inga kommentarer: