onsdag 13 januari 2016

De sista luckorna

Tjugondag Knut! Julen ska ut och adventskalendern... kanske den ska avslutas då?

Lucka 21: En bild på någon som du ska fira jul tillsammans med Jag är lite för rädd för att bli cheesy för att fylla den här bloggen med storartade kärleksförklaringar, och jag kommer inte att börja nu heller. Men den här mannen firar jag jul med, och det vill jag fortsätta med. Hela livet, om jag bara får. 

Lucka 23: En bild från ditt hem 


Efter allt prat om köksrenoveringen i december skulle det väl inte vara mer än rätt med en harmonisk efter-bild här. Visserligen saknas taklister, kakel och fläkt, men resten börjar vara klart. Problemet är bara att det fortfarande är kaos. Idag gick Arvid runt med sin läxbok och klagade över att det var så råddigt överallt att han inte hittade någonstans att göra läxorna. Tyvärr överdrev han inte. Efter-bild kommer så fort "någon" lyckats klämma in lite städning i schemat! Istället fuskar jag lite och slänger in en bild av ett mycket snabbare och mer smärtfritt projekt - terassen som Matias byggde hastigt och lustigt i början av sommaren. Sommaren var så kall att vi använde den betydligt mindre än vi hade hoppats, men kanske vi tar igen det nu till sommaren istället..?


Lucka 24: En bild som bäst beskriver din december


Advent blev inte så där pysslig och mysig och glöggdoftande som man kunde ha önskat - istället gjorde köksrenoveringen att halva huset var upp och ner större delen av månaden. Ibland fick vi klara oss utan spis och ugn, ibland åt vi på engångstallrikar. Det blev en del hämtmat. När vi fick rinnande vatten i köket (och inte behövde ta allt vatten från handfatet i toaletten) kändes det som en jättelyxig julklapp! Däremellan hann vi med julfester och tomteluvor - förstås, eftersom åtminstone två unga män i vår familj var väldigt förväntansfulla inför julen. Även om december var lite rörig och mycket intensiv var det ändå en bra månad!


  ---------
Emily Dahls adventskalender

Inga kommentarer: