lördag 26 juli 2014

Puh

Jag är en stor motståndare till att klaga på värmen. Det är jag faktiskt. Så sällan som vi i Finland får gå ut genom dörren och svepas in i mild, varm luft tycker jag faktiskt man kan låta bli att klaga de där få dagarna när det är varmare än behagligt. Det händer faktiskt inte ens varje år, och det är faktiskt mera underbart än jobbigt.

Men att det nu lär ha varit den varmaste veckan på 50 år i Finland... det tycker jag var lite onödigt att det sammanföll med att jag börjar vara höggravid OCH att luftkonditioneringen är sönder i bilen. Puh! Fast ska jag vara riktigt ärlig tror jag bilhettan påverkar mig mer än sommargraviditeten.

För övrigt har det inte riktigt lyckats med saker idag, kanske därför jag släpper igenom gnället. Vi sov jättelänge och kom i otakt med dagen redan från morgonen. Jag hade tänkt gå med syrran och se på Pride-paraden, men det hanns inte med. Jag köpte en solkräm som är ofantligt klibbig. Efter en sväng på gammaldags marknad tänkte vi åka och simma till Östanpå, men dels var vi plötsligt hungriga, dels var vägen avstängd. Ååååh!

Återstår att se om resten av dagen är mer medgörlig.

Update: Jodå, det blev den! Vi svalkade oss med ett kvällsdopp vid Vilttorpet - tredje gången på 1½ dygn - och efter det kändes livet ljusare!

Inga kommentarer: