torsdag 31 juli 2014

Bröllopshelgen (Roadtrip i Småland, dag 6-7)

Eftersom det nu (äntligen) är en (lite) (halv)mulen dag måste jag passa på och blogga lite bakåt om juniresorna - först tänkte jag gå ända tillbaka till Smålandsresan, där jag lämnade mina läsare i olidlig spänning vid Astrid Lindgrens värld...

De tidigare inläggen från resan finns här:
Dag 1
Dag 2
Dag 3
Dag 4
Dag 5

(Jaja, egentligen borde jag kanske snarare passa på att städa upp lite här hemma, och dessutom har solen hunnit komma fram medan jag gått igenom bilderna... men så kan det gå! Den här sommaren går det tydligen inte att vänta på dåligt väder för att få något uträttat.)


Lördagen den 14 juni vaknade vi alltså på Vrigstadhemmet i Vrigstad, Småland, dit vi kommit sent kvällen innan efter en heldag på Astrid Lindgrens värld. Till skillnad från Vimmerby blev vi glatt överraskade när vi kom fram sent och längtade efter varsin skön säng att lägga oss i - IM Vrigstadhemmet är egentligen en kursgård som drivs av en missionsorganisation, och där var det jättefint. Fräscht och trevligt och vilsamt. Vi hade bokat så pass sent att familjerummen var slut, men jag undrar om vi inte sov ännu bättre just för att vi delade upp oss på två rum...På lördagsförmiddagen tog vi det lugnt: åt lyxfrukost, låg och slappade på rummet och varvade Vrigstads shoppingutbud - det betydde Erikshjälpens loppis (massa fina pocketböcker!) och Hemköp (snygga teförpackningar!).


Så småningom blev det dags att städa upp sig och bege sig till Asa kyrka, där vigseln var. Det var en bit att köra, men det gjorde inget i vackra småländska landskap! Brudparet önskade att bröllopet inte skulle läggas ut på sociala medier, så här snålar jag lite med illustrationerna. Men det var ett vackert bröllop, och jag är tacksam för att vi hade möjlighet att vara med på det! Brudparet strålade det om, dagen var lika vacker som landskapet - och att maten var god och festen trevlig var vi också helt överens om. Barnen orkade länge, men när festen fortfarande var i full gång halv tolv på kvällen fick vi ge oss...


Precis som i sagorna firade Joakim och Linda i dagarna tre. Den första dagen - grillfest kvällen före bröllopet - missade vi eftersom vi var på väg från Astrid Lindgrens värld, men brunchen på söndagen blev en fin och avslappnad fortsättning på bröllopsfirandet. Sol och gröngräs, trevliga människor och en massa gott att äta. Kan verkligen inte klaga!På brunchen hann vi dessutom vara betydligt mer sociala än på själva bröllopet - då hann vi till exempel inte mycket mer än att snabbt gratulera de lyckliga tu, men nu hann vi faktiskt prata lite med dem också - och dessutom hann vi så smått lära känna ett par av bröllopsgästerna som vi bara hade hört namnen på förut.


På presentöppningen var barnen så ivriga att få vara med att vi föräldrar växlade ganska jämnt mellan "åh, gulligt" och "snälla kom och sätt er, kanske dags att låta brudparet välja ett paket själva nu..." Fint med ett tålmodigt brudpar... Och inget kraschade!


Hur som helst var det en riktig fullträff till avslutning på Smålandsbesöket! TACK till Joakim och Linda för en hejdundrande bröllopshelg!


Inga kommentarer: