torsdag 31 juli 2014

En sista dag i Stockholm (Roadtrip i Småland, dag 8)


Resan började så småningom lida mot sitt slut, men innan färjan gick tillbaka till Finland hade vi ännu en dag i Stockholm. Vi hade inga stora planer för dagen, men eftersom det verkade bli en regnig dag skippade vi i alla fall vår första tanke, som var en tur ut till Drottningholm, eller kanske något annat fint parkområde. Istället bestämde vi oss för Fjärilshuset i Haga, som Arvid och jag hade gillat storligen för ett par år sedan.


Det var dyrare än jag kom ihåg, men det funkade riktigt bra som "sista dagen på resan-aktivitet" - gå på stan hela dagen skulle till exempel inte ha fungerat! Fjärilarna visade villigt upp sig, och tyckte tydligen om Arvids färgglada tröja...När vi hade sett oss mätta på fjärilar, fiskar och pilgiftsgrodor (och blivit tropiskt svettiga på köpet) satte vi oss utanför Fjärilshuset med matsäcken som vi hade försett oss med i Södertälje innan vi begav oss därifrån. Picknick igen! Och dagen visade sig vara långtifrån regnig och mulen, utan riktigt solig och fin... Passade fint med en picknick i Hagaparken!


Efter det blev det egentligen mest bara lite butiker, nudelwok i Kungshallen och så hämta bilen (som vi parkerat i praktiska Midsommarkransen) för att köra till färjan.


Hej för denna gång, Sverige! Den här resan kommer vi att minnas när det blir mörkt, kallt och ruggigt i vinter...2 kommentarer:

BortugalÅsa sa...

Hej Mia! Fjärilshuset är ju en höjdare! Som ett annat klimat när det är grått och kallt ute! Min minsta råkade mörda en stor fin blå fjäril där när hon var två-tre år! Hon kom med den i handen, jätteglad! "Fiin!" och när hon öppnade handen var det inte mycket kvar av det fina. :/ / Åsa från www.bortugal.se

Mia sa...

Ja, det kan vara härligt med lite tropisk värme! Men det har ju sina utmaningar att titta (TITTA!) på fjärilar med småbarn... :)