tisdag 15 juli 2014

Läget? Jotack somrigt!

De senaste dagarna har det varit rätt så underhållande att kolla väderleksrapporterna - det har visat värme, sol, regn och åska, men när exakt de här olika bitarna ska komma har varierat från timme till timme, tydligen totalt oförutsägbart.


 En som i alla fall har varit en riktig turknutte hittills den här veckan är Arvid, som hunnit med sitt livs två första dagar i simskola. (Och jag är stolt som en tupp när han ivrigt berättar om att blåsa bubblor och doppa huvudet... det känns stort redan när han står med sin ryggsäck och väntar på bussen!) Båda eftermiddagarna har det utlovats regn och åska - och båda gångerna har de haft varmt och soligt och perfekt badväder, och så har regnet och åskan kommit på kvällen istället. Idag började regnet precis när de skulle gå på bussen hem... Som på beställning!


Hur som helst, nu öser regnet ner och det känns redan hur friskt och skönt det blir av det. Visserligen njuter jag (jo, faktiskt) av värmen också, men värmen efter ett riktigt regn är ändå skönare än före.

Annars hänger vi mest med Anders, Ylva och gullungen Adil som är i Finland några dagar. Idag passade vi på att ta med dem på stans bästa lunch, och efter det strosade vi runt på stan, åt jätteglassar på gågatan och lånade en bunt barnböcker på stadsbibban. Skönt sommartempo!

Inga kommentarer: