måndag 5 augusti 2013

Norrfjärden


Sist vi var till Norrfjärden var det arktisk kyla och juleljus i alla fönster. Den här gången var det sol och bad och hallon i buskarna. På väg hem från fjällen stannade vi till i Norrfjärden från fredag kväll till söndag förmiddag för att ta det lugnt och leva la dolce vita med Ylva och Anders. Skönt med en mellanlandning innan man kommer hem och känner alla borde och måste som kommer emot!

På fredagen var det renoveringsprojekt i källaren på gång, så vi höll oss mest ur vägen - tror det var precis vad som behövdes för mig: en kväll med bra bok i en solstol och barn som upptäcker leksaker de inte lekt med sen i julas! På lördagen lämnade jag och Ylva alla män hemma och for in till Piteå för att strosa på stan ett par timmar - tårta hittade vi också, sånt delar de tydligen ut på gågatan där... Sedan blev det en tur till badstranden vid Harrträsket, och sedan bjöd (!) Y&A ut oss på restaurangen 1906 vid Stadshotellet i Piteå. Lyxigt! God mat, trevlig omgivning och gott sällskap - och hyfsat välartade barn. Tio tummar upp av tio möjliga får lördagskvällen!


Efteråt var kvällssolen för vacker för att slösa bort, så vi fortsatte att njuta av sommaren i fina Badhusparken innan vi åkte hem, nattade barnen och själva satt upp alldeles för länge och spelade Mexican train. Koncentrerat klickande av dominobrickorna fyllde luften och vi blev kanske en liten aning förvånade när vi märkte att vi suttit uppe till två. Kan förklara söndagens sena start... Farligt spel, det där!


En skön helg blev det som avslutning på resan, vi tackar! Återkommer med bilder från fjällen när alla är samlade - de är utspridda på tre kameror och fyra minneskort...


Inga kommentarer: