lördag 24 augusti 2013

Gilla augusti, del 2


Häromdagen slog jag till med en affär som nog ger mig de allra största vuxenpoängen, näst huset vi betalade igår, nämligen en riktigt stadig, inhemsk bärplockare. Jag har alltid tänkt att man ändå inte kan plocka blåbär med en sån utan att få bärmos, och de där lingonen vet jag ändå aldrig riktigt vad jag ska göra av. Men, inspirerad av min kusin som blivit storplockare i år, tänkte jag ändå ge det ett försök.

Ikväll invigde jag den - och det gick ju hur bra som helst! Lite mer mosade bär, några spindlar och mycket mer skräp än vanligt (jag brukar annars komma hem med en pytteliten burk färdigrensade bär...), men det gick alldeles utmärkt. Och det fanns så mycket bär! Stora, saftiga, fina och bara en liten del av dem övermogna. Wohoo! Bara att krafsa åt sig! Och försöka låta bli att tänka på rensandet som nog bör ske ännu ikväll. Får nog ta och fortsätta imorgon! (Säger hon med stirrig blick och blåbärsris och tallbarr i håret.)

Och på tal om vuxensaker man kan äga (men som jag inte gör) - kan man göra lingonsaft med saftmaja? Eller är det den där krångliga lingondrickan som ska stå flera dagar som gäller? (Hälsningar, nybliven bärplockarägare som tänker att blåbärssäsongen snart är över...)

2 kommentarer:

ett hörn av rymden sa...

Jag brukar också ha halvstirrig blick då jag kommit igång med plockandet. "mera, mera, mera, måste plocka mera..." :) Lingon i saftmaja går utmärkt, lingon är inte lika saftiga som blåbär, men det funkar nog. Och va bra att du ännu hitta blåbär, trodde jag var ute i sista sekunden, som var och plockade för en vecka sedan. Kanske man skulle släpa ut sonen med i skogen imorgon, säger hon med stirrig blåbärsplockarblick... ;)

Mia sa...

Åtminstone här i Sandsund är blåbären överraskande fina ännu! Men det verkar glesare mellan lingonen...