måndag 15 juli 2013

Sommarlistan

Detta är precis en sån dag då jag behöver en   l i s t a   för att åstadkomma något i bloggväg. Perfekt att Linn Jung slängde ut en sommarlista för några veckor sedan för att motverka eventuell bloggtorka... Har varit väldigt mycket vardagsmorsa idag och tänkt väldigt få intressanta tankar. Utom när jag satt vid köksbordet och talade med Johanna, som annars vistas alldeles för mycket i Uppsala. Det var trevligt!

Åbo slott 30.6 - en av mina favoritdagar hittills i sommar.

Dagens planer: Inte så mycket kvar av dagen, men jag ser väldigt mycket fram emot att sitta nyduschad i soffan med en generös skål lakritsglass efter att barnen somnat.

Min lunch kommer att bestå av: Den bestod av makaroner, köttbullar á la helfabrikat och lite tomat och paprika. Smaksensationen påminde mig väldigt mycket om studielivet, och det är i och för sig trevligt.

Vädret utanför mitt fönster är: Regnigt och nästan lite höstigt, men på ett ganska fint sätt.

Inatt drömde jag: Att jag sprang runt på Humle i bara nattlinnet. Kanske beror på att jag gick runt (runt och runt, men till WC för att borsta tänderna åtminstone) på Humle i pyjamasbyxor häromkvällen och tänkte på att jag passerade rätt många människor jag i vanliga fall inte skulle träffa i mina gamla, sladdriga (men sköna) pyjamasbyxor.

Igår hände detta: Jag ledde gudstjänst i Betania. Vi firade de kommande två veckornas planlöshet med fryspizza till lunch (kulinariska mästerverk på löpande band här, ni hör) och tog det riktigt, riktigt lugnt resten av dagen.

Dagens outfit består av: Vita byxor som inte är så vita efter helgen på Humle och en mycket grön tröja. Mycket grön på ett bra sätt.

Det här är min favoritlåt just nu: Favoritlåt? Svårt. Det enda jag hört och det enda jag nynnat på på sistone är en rad Pettsonlåtar av Bröderna Slut. Eller signaturmelodin till Fåret Shaun och Madicken. Har ganska sällan fått tillfälle att välja min musik de senaste veckorna.

Den här sommaren har jag lärt mig något nytt: Att man kan köpa hus utan att bli ett nervvrak (bara lite). Äh, jämfört med vintern och våren, när jag lärde mig nya saker (mest om historia, språkhistoria och finlandssvenska författare) bokstavligen varje dag, har jag lärt mig betydligt mindre i sommar. Det är kanske det som kallas ledighet.

Nästa fest jag ska gå på är: Hm... pappas 60-årskalas i augusti? Om ingen ställer till med rajtantajtan före det och vill bjuda mig.

Just nu är jag irriterad på: Barn som bråkar med varandra helt utan anledning och struntar blankt i vad jag säger, förklarar och förmanar.

Däremot vill jag rekommendera: Hummelholmen, bibliotek och boken The Newlyweds av Nell Freudenthal.

Inga kommentarer: