söndag 7 juli 2013

Mera Åbo (29.6)


Jag har sagt det förr och säger det igen - cyklarna ska med på bilsemestern! Det är värt det! Ett tag tänkte vi strunta i dem eftersom det såg ut att bli så regnigt, men sist och slutligen såg vi inte många regnmoln - och även om vi hade använt cyklarna hälften så mycket hade det varit värt besväret (som inte var så stort). Än så länge kan vi stoppa barnen i varsin barnsits och trampa iväg vart vi vill - kanske är det sista sommaren som det funkar med vårt storbarn, så vi njuter av enkelheten så länge det går.


På lördagsförmiddagen råkade det bli en riktig nostalgiutflykt fast vi inte direkt hade planerat det så. Först genom akademikvarteren och förbi Arken, vidare genom studentbyn och över Hallisbron och så en sväng in på min gamla gårdsplan i Räntämäki, där jag bodde i cellbostad mitt första år innan jag hade kommit mig in till en lägenhet i stan. På hemvägen cyklade vi förbi både Köpmansgatan och Humlegårdsgatan, och därmed hade vi visat barnen alla mina tre hus i Åbo... Inte illa!


Efter cykelturen lämnade jag min familj (och kameran) åt sitt öde och träffade Jane på stan för lunch vid ån och lite strosande på stan. Efter några fridfulla, barnfria timmar mötte vi upp Matias och barnen igen och gick ännu lite till på medeltidsmarknaden.

Kuriosa: Väderleksrapporten hade lovat regn ända fram till fyratiden. I verkligheten var det uppehåll ända till fyratiden, då det till sist började regna. Så - kan man säga att YR hade hälften rätt eller fullständigt fel?

Dagens lugnaste: solopromenad vid Aura å när Matias nattade barnen...

Inga kommentarer: