fredag 6 maj 2011

Show biz-dag

Visst är det trevligt med ett jobb som inte ser likadant ut varje dag. Idag har jag inte bara varit lärare, utan också regissör, scenarbetare, rekvisitör, städare och allmän organisatör. Niorna med dramatillval hade teater (eller snarare revy) idag - genrep och tre föreställningar. Är imponerad av att skådisarna orkade! Och annars också imponerad av dem. Så sent igår kändes det en aning (ha!) kaotiskt, men tydligen hjälper det med lite publik. Bra show!

Men nu sitter jag och undrar om det är lite feber jag känner eller om det bara är fredagen som slagit till med full kraft.

När jag hoppade på det här jobbet visade det sig att jag också skulle ha ett par dramagrupper. Även om jag alltid tyckt om teater och drama själv var jag inte överförtjust. Hur gör man när man undervisar drama? Vad gör man? De första veckorna planerade jag ungefär tre gånger så länge som en mo-lektion och var alltid missnöjd med hur det blev. Jag har fortfarande inte riktigt koll på hur man gör och riktigt lyckade dramalektioner duggar inte riktigt tätt, men jag håller på att hitta ett sätt som funkar. Jag har på känn att det skulle kunna bli riktigt, riktigt roligt och givande när jag väl ägnat mig åt försök och misslyckanden ett tag till...

1 kommentar:

Madde sa...

Kul att vi är två som skriver om "det ena och det andra". :)