lördag 14 maj 2011

Allt en lördag behöver
























Det är vår i luften och damm i hörnen. Det är liksom ingen här i huset som prioriterat städning på ett tag. Det är inte så att jag inte bryr mig om att ha det fint - jag älskar känslan av ett nystädat, odammigt och ordnat hem. Tyvärr är det väldigt länge sedan det hänt; till och med de nödtorftiga veckostädningarna har blivit väldigt nödtorftiga på sistone. Ekvationen tid + energi går bara inte ihop för tillfället. På förmiddagen hann vi med en halv nödtorftig veckostädning (vessan blänker!), men på eftermiddagen fick vi mycket välkommet sällskap som lyfte vår dag och gav den mycket mera lördagskänsla än en eftermiddag full av städning, tvätt och disk skulle ha klarat av. Tack för idag!































Tidigare idag fick Arvid en (reklam)ballong vid butiken. Den tog han med sig ut (ack, dumheternas dumhet) efter att eftermiddagssällskapet åkt vidare. Det var roligt en liten stund, sedan seglade ballongen iväg. Tårar, men sedan funderingar om var ballongen hamnat: "Kanske uppe i himlen där det är mörkt, långt borta från jorden." Eller, när jag trodde att den fastnat i ett träd, föreslog Arvid istället att den "fastnat i solen". Det vet vi inte, men tårarna torkade i alla fall när Matias tog fram dagens lördagsgodis/souvenir från Göteborg...

PS. Det gick åt nästan en halv slickepinne ikväll. Det här kommer att räcka många lördagar framöver...

1 kommentar:

MalinJohanna sa...

Tack själv! Superfin bild när A kikar in i pinnen. Vår ballong hade på söndagsmorgonen lagt sig till rätta på vardagsrumsgolvet och ville inte lyfta mer.