torsdag 5 maj 2011

Pedalglädje

Äntligen har den flyttat hem! Min gamla trotjänare må känna sig lite nobbad, men nu är jag lite kär i min nya hybrid. Det sved lite när jag betalade den (ve den cykeltjuv som vågar så mycket som snegla åt vårt håll) men jag vet redan nu att det var det värt. Den här kommer att gå många kilometrar!
Innan vi på allvar började spana cyklar åt mig kunde jag aldrig tro att det kunde spela så stor roll vilken cykel man har - min gamla var trots allt inte efterkrigstida. Men vilken enorm skillnad! Visst känns det i benen att jag knappt cyklat sedan förra sommaren (och inte särskilt mycket ens då), men med den här cykeln känns det som att all energi jag lägger i den blir fart. Allt jag trampar för framåt - själva cykeln stjäl extremt lite energi. Det går fort! Hrm, ungefär så fort att Matias och jag kan cykla tillsammans när han har sin pendlingscykel och en cykelkärra med två barn efter... hisnande. Men vänta bara tills jag skaffat lite av dedärvadenuheter... jo, benmuskler!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hurra Hurra!! Kanske vi ska planera in en "tjejtur" och lämna papporna hemma med barn och cykelkärror?

(Men jag undrar verkligen varför fästat till cykelkärran saknades på Alex cykel igårmorse. Har nån stulit det? Har det fallit av? Två dagar tidigare satt det där det skulle. Skumt och surt.)

Matias sa...

Fästet borta? Nej men va knasigt! KAN det falla av? Fästet till vår GoBug skulle i alla fall inte kunna falla av utan att man tar bort snabbkopplingsaxeln.

Däremot kan jag bra tänka mig att någon stulit det...