torsdag 22 juli 2010

Stockholmsgodis #2

Vi är inte bra på att äta spännande mat när vi reser, det bör medges. Om vi hittar en bra restaurang återvänder vi till den tills det är dags att resa hem. Ibland hittar vi inte ens den restaurangen för att vi stannar på McDonald's. Tråkiga, tråkiga matresenärer. Men den här resan upptäckte vi två nya favoriter i Stockholm. Självklart kommer vi att återvända till dem nästa gång vi är i stan...

Vår vän i Solna berättade om Stockholms godaste pizzor och tog oss till lilla dell 'Attore på Skeppargatan på Östermalm. Och han hade helt rätt, om nu någon tvivlat - det kan ha varit den godaste pizzan jag ätit någonsin. Inte överhuvudtaget i samma pizzakategori som Kotipizza eller 5-eurospizzorna i Vasa. Gå dit!

Ryktesvägen hörde vi också om Koh Phangan på Skånegatan på Södermalm, och också dit följde vår vän i Solna gärna med. Inredningen är ett kapitel för sig - kitsch får en utmärkt definition där. Maten var kanske inte enastående, med mycket god. Och inredningen var kanske lite dammig, men mycket charmig. Vi kommer säkert att gå dit fler gånger, men då kanske vi försöker kvällstid och utan baby som skriker eller treåring som springer ut... (Även om det är en barnvänlig restaurang med mycket att se på; vi hade otur med timingen bara.)

1 kommentar:

My sa...

Kul att läsa om dina Stockholmstips! :) Måste testa den där pizzerian någon gång... :) Koh Phangan skulle vi gå till en gång från jobbet, men det blev inställt. Har hört mycket bra om det stället. De har öppnat i Uppsala nu också, så vi borde gå dit någon gång.

Min favoritrestaurang i Stockholm är nog Byn Creperie & Ciderie, på Rödabergsgatan 11 i Vasastan. Liten och oerhört charmig! :)