lördag 10 juli 2010

Att resa med två barn är lätt

Det är visserligen inte sant - att resa med två barn är inte lätt alls. Men det går, och det är så mycket mer roligt än jobbigt! Med tanke på sommarens gnällsaldo hittills i bilen kunde jag aldrig ha trott att vi skulle ta oss till Åbo med nerverna i så gott behåll - faktum är att vi körde från Sandsund till Åbo (nåja, egentligen Ikea i Raisio) med bara en enda paus, en bedrift jag fortfarande knappt kan tro är sann. Att åka båt gick utomordentligt bra, även om natten blev kort. Lokaltrafiken i Stockholm - no problemo. Egentligen är vår utmaning inte alls att ta sig från punkt A till punkt B utan mer att tagga ner och slappna av när vi väl kommit till punkt B.

För vi har ju lärt oss att det inte är samma sak att semestra i städer med barn som på tuman hand. Det vi nu borde lära oss är att det är helt nya utmaningar att semestra i stad med en treåring. En baby hänger med utan att klaga, en ettåring till viss grad likaså. En tvååring kräver lite mer, men accepterar en del. Men en treåring - åtminstone i vårt fall - vet mycket bestämt vad han vill och inte vill, och när gränsen är nådd för hur mycket han tänker kuskas runt är det färdigt. Punkt slut. Vi har ju fattat det och planerat in en del parklek, men det är egentligen först idag som vi lyckats hitta tillräckligt mycket springtid. Sakta men säkert lär vi oss... Jag antar att det är det som är att vara förälder: man blir aldrig färdig. När vi väl lärt oss hur vår treåring funkar är han redan fyra. Och när lillebror blir tre kan han vara en helt annan sort och det vi trodde vi lärt oss är oanvändbart. Utmaningen och skönheten i att vara förälder!

2 kommentarer:

Unknown sa...

va söt bild åv Arvid!! :)

Mamma Linda sa...

Ja det finns många - roliga och oroliga - utmaningar i att vara förälder. :-) Det där med att resa är ju nog en av utmaningarna, minst sagt, men otroligt nog brukar det ju gå hyfsat ändå. Minns när Felicia var en nyföding så hängde hon bara med, och vi gjorde vad vi alltid gjort med henne i släptåg (fast när hon inte ville vara på ett stökigt café i Esbo mera fick vi nog knalla tillbaks till T&J's). Sen har det ändrats gradvis efter det, och nu plötsligt centreras typ allt under resan kring barnen! Vilka snacks med i bilen, var ska vi pausa, vilka ställen har roligast wc (!) och lekplatser/ev rolig butik, vilka mål kan vi ha = vad skulle barnen vilja göra. Nöja barn = mindre gnäll = alla är gladare. :-) Vilken TUR att både jag och T är så barnsligt lagda! ;-D

Ni verkar ju i alla fall ha haft en riktigt fin resa, och nog måste ju även en liten person få säga ifrån när måttet blir rågat. ;-) Tänk vad bra att han har egen vilja, så sätter sig ingen på honom när han blir stor. :-) Och håller med Amanda, superfin bild!