måndag 26 maj 2008

Nu är det klippt

Har för mig att vi hade en barnbok när jag var liten som hette "Nu är det klippt" och handlade om två rödhåriga syskon som klippte håret... eventuellt på varandra? Låter det bekant? Gillade den hur som helst, hoppas den finns kvar nånstans. Nu är det klippt för mig också - och som genom ett mirakel kände jag mig helt oförkyld medan jag var vid frissan! Skönt. Jag hatar att känna mig som en snorbomb bland folk. Nu känner jag mig som en snorbomb igen, men maken och sonen får stå ut.

Jag var och klippte mig till yrkesinstitutets frissasalong - till det extremt blygsamma priset 11 euro, och då ingick färgning av ögonbryn och -fransar (erbjudande just nu). Rekommenderas! Visserligen får man räkna med att det tar längre än om man går till en van frissa, men åtminstone blev jag väldigt nöjd med resultatet. Och på något sätt gillade skolnörden i mig att jag genom att låta mig klippas bidrog till att någon LÄRDE sig något... :) Dessutom skulle jag knappast ha testat att färga ögonfransar och ögonbryn om det inte kommit på köpet... det blev också bra. Men lite fegade jag, så det syns inte mycket. Men alltid något. Det var ju faktiskt bonus.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Visst fanns det en sådan barnbok! Jag minns den också med värme, det var så fina bilder i den. Det fanns fler böcker om samma syskonpar, en där de far till stranden och en där de bakar bullar.

Biblioteksnörd som jag är rådfrågade jag Libris, denna ständiga vän i informationsnöden, och fick veta att författaren till böckerna heter Gunilla Hansson, och att de två andra böckerna jag mindes hette Snart ska vi simma och Nu ska här bli andra bullar!. Det ska tydligen finnas en som heter Godnatt har jag sagt också, samt en som heter Snart har vi en baby! och Skratta lagom åt farmor!. Åtminstone de först- och sistnämnda låter bekanta...

Jag har för övrigt många gånger funderat på att klippa mig vid yrkesskolan, men det har liksom aldrig blivit av. Och nu sedan jag har lärt mig att lockar inte får klippas hur som helst har jag ju gått och blivit lite rädd för att låta vem som helst sätta saxen i mitt hår... Håller mig helst till Gunnel, som utbildade sig på samma ställe där du blev klippt idag, delade boende med mamma och lyckades bra med mitt hår senast det begav sig. Det är lite opraktiskt bara att hon bor i Närpes...

Mamma Linda sa...

Är det den boken där tjejen gömmer sig under en filt en stor del av boken? :-) Den finns i kyrkan, underhållande bok! :-D

Ska bli skoj att se din nya frisyr idag!

Mia sa...

ika: Just den är det ju - tack Libris! :) Vi hade Snart ska vi simma också, eventuellt som en dubbelbok (2 i 1)? Åh, vad jag gillade dem.

Jag är egentligen en ganska tacksam träningskund för en frissa to be, med mitt långa, relativt okomplicerade hår, så mig passar det fint att agera provdocka! Men kan förstå att man är lite mer skeptisk om man har mer specifika krav. :)

linda: Just det ja, hon gömde ju sig under filten! Och när du säger det så klippte de väl inte varandra, hela grejen var väl att systern inte vill klippa sig... Min frisyr är nog inte så intressant egentligen, lite kortare bara. :)