måndag 5 maj 2008

Helsingforsisk opel

Gott folk, jag är lite förvånad. Vi brukar inte vara särdeles spontana, men i fredags på kvällen kom vi på att det nog stod en Opel astra i Helsingfors och väntade på oss. Bestämde oss för att den skulle få komma hem till oss, hoppade på morgontåget till Hesa på lördagen och köpte bil. Och fick oss en alldeles fantastiskt skön minisemester i Hufvudstaden på köpet. Gästvänliga H och A gav oss husrum och trevligt sällskap medan vi åt vårens första lösglass i Tölö, strosade runt i en vårgrön stad, kalasade på Cesarsallad i solskenet på Esplanaden och till och med shoppade lite. Igår körde vi hem vår tomatröda Opel, och är utomordentligt nöjda, både med bilen och med helgen! Bilen var så trevlig att köra i jämförelse med Saaben att jag till och med är beredd att börja tycka att tomatfärgade bilar är snyggast av alla.

Jag har verkligen njutit av livet det senaste dagarna. Mer än vanligt.

(Bilder på väg... senare)

3 kommentarer:

Mamma Linda sa...

Grattis till bilen!! Och en mycket lyckad helg. :-) Ni hade ju verkligen vädret på er sida, lördagen var ju alldeles underbar här uppe också, och säkert ännu varmare i Hesa (och här gick vi barfota i gräset i korta ärmar och kjol).

Tomatrött är ju fint! Det är ganska bra att ha en bil i klar färg, för det är lättare att hitta dom när man glömt var man parkerat. ;-) Som jag har en tendens att göra...(därför försöker jag alltid parkera på en av två favoritplatser på jobbet, för sjukhusets parkering är STOR. Och parkerar jag i grottan försöker jag minnas vid vilken plats, typ C10, för annars får jag virra på en stund, senil som jag är) Vi har så diskret färgade bilar nu, så jag skyller på det... När vi hade Corsan, knall-lila, då var det inga problem att hitta bilen kan jag ju säga)

Vill du ha en vit klängväxt så har jag några över ännu. :-) Finns nog även lila, blå och röd, men tror den vita växer bäst själv. Kan bara erbjuda en av varje av de andra tre. Till balkongen när det blir varmare då (fast er balkong är säkert varm). Ha det gott, hörs! :-)

Ika sa...

Ojdå, det var minsann raskt marscherat! Men kul med en helg i Helsingfors!

Och egentligen, även om beslut kan kännas hastiga just när man fattar dem så är det ju ofta så att man har förberett dem en längre tid, utan att vara helt medveten om dem.

Netta sa...

åh, berätta mera! eller kanske mattus har i sin blogg?