torsdag 30 april 2020

Glada vappen!


Glad valborg! 

För många är det säkert en jättekonstig vapp den här våren, men för oss känns den ganska normal - om något har vi firat nästan mer än vissa andra år. Tack vare Edvins jumppaläxa (majlinda) köpte vi med oss grisar från lokalbageriet och for på picknick till Gamla hamn. Jag ville ju (som alltid) till Fäboda, men mina barn har av någon outgrundlig anledning börjat sätta sig på tvären så fort jag föreslår det. De tycker visst att vägen dit är alldeles för lång och krokig... Nåväl. Jag får ta mig i kragen och köra dit på egen hand nån dag! Gamla hamn funkade bra som kompromiss. Vi åt oss sockriga, klättrade på stenar, städade upp glasbitar och hade roligt ända tills Josef föll ur ett träd så luften gick ur honom, vilket lade sordin på stämningen en stund. Men allt väl redan innan vi var tillbaka i bilen, så det får helt klart godkänt som familjeutflykt! 

Sedan mutade jag barnen med godis också för att de skulle sitta med mig och se tv-sändningen med tillbakablickar till tidigare valborgar på Vårdberget i Åbo... egentligen ingen viktig tradition för mig trots allt, men av någon anledning känns det extra viktigt i år att rama in högtider och göra dem tydliga. 

Och så har vi ju fått veta att skolorna ska öppna om två veckor! Jag är nöjd och barnen lyckliga. Visst förstår jag att en del föräldrar känner sig oroliga, men här i nejden tycker jag ändå det känns ganska tryggt att öppna under kontrollerade former. Så kontrollerat det nu kan bli i en skola... och jag är definitivt inte avundsjuk på alla som ska pussla med skolskjutsar, matsituationer och andra strukturer för att det ska uppfylla kraven. Puh! Men bra blir det att få knyta ihop läsåret - inte minst för Arvid och alla andra som går ut sin skola i vår!

(Hur fortsätter mitt vilda och galna valborgsfirande nu, undrar alla? En skål flingor, en kopp te och en deckare av Ann Cleeves har jag tänkt mig. Känns alldeles perfekt.)


Inga kommentarer: