fredag 24 april 2020

Fredag - igen!


Veckorna går så snabbt nuförtiden! Ständigt är det fredagseftermiddag och dags för fredagstacos! För ja, alla rutiner som gör det tydligare för alla vilken veckodag det är har blivit viktigare och viktigare... tror vi har dukat fram tortillas varenda fredag sedan undantagstillståndet inleddes och sedan bänkat oss framför tv:n för att se Bäst i test efter att Josef somnat. 

Dagarna rullar på och det mest spännande just nu är att vänta på beskedet nästa vecka om hur det blir med skolorna efter 13.5. Vi får se! Personligen hoppas jag att de åtminstone delvis öppnar upp - för min egen del tänker jag på Arvid som så gärna skulle vilja avsluta sexan med sin klass innan han börjar högstadiet, mina nior som annars avslutar grundskolan så här snöpligt och ja, alla som skulle få en chans att knyta ihop, säga hej och hejdå och avsluta året ordentligt innan vi går på sommarlov.  Med tanke på smittspridning tycker jag inte det skulle kunna spela så stor roll med de där 2,5 veckorna om man bara följer strikta rutiner, förutsatt naturligtvis att alla elever och lärare i riskgrupp eller som har riskgrupp i familjen skulle få möjlighet att fortsätta hemma... Här i nejden är det ju relativt lugnt på coronafronten ändå. Samtidigt trivs ju både jag och min familj mer eller mindre med distansundervisning, så någon katastrof är det ju inte för oss om vi fortsätter lite till. Än en gång är jag glad över att bara få göra som jag blir tillsagd i den här frågan! 

På tal om de som har mer att säga till om hade regeringen presskonferens om coronaläget för barn idag. Bra grej, tycker jag! Mina barn, särskilt Edvin, tyckte det var jätteintressant - naturligtvis, undantagssituationen är ju faktiskt något som i allra högsta grad berör dem också.

En annan bra grej som kanske alla andra har haft koll på? Kolla kanalen The shows must go on på Youtube! Där finns det varje helg en Westend-musikal i fullängd tillgänglig i 48 h varje helg, som en generös gest nu i coronatider. Så bra! Den här helgen vet jag dock inte om det blir av att vi går på musikal i soffan, för den som visas är uppföljaren till Phantom of the Opera och eftersom ingen av oss har sett the Phantom är det kanske bakvänt att se uppföljaren först? Förra helgen tror jag det var just the Phantom som jag väldigt gärna skulle ha sett, så det var ju trist att jag fick nys om det här en vecka för sent... Men jag väntar med spänning på att få se vilken det blir nästa helg!

Och till sist ett erkännande - bilden är en fredagsselfie från förra veckan när jag såg betydligt mer representativ ut. Idag har jag inte haft några videomöten och ser ut därefter! Plus rödsprängda, rinnande ögon, något som blivit allt vanligare i takt med att mina timmar framför skärmen har ökat lavinartat... Ungefär så fager ser jag ut när jag välkomnar den här helgen!

Inga kommentarer: