lördag 2 februari 2019

Turlough house - Country Life in co Mayo


Dags för några soliga Irlandsbilder, har jag på känn! Det här är från en förmiddag på väg mot Galway. Det första stoppet gjorde vi vid Turlough House, där det finns ett museum om "country life in County Mayo". Museet var inte i själva huvudbyggnaden, men visst är den ståtlig? Jag fick inte på klart om någon bor där privat numera, men åtminstone har någon gjort det tills för inte så länge sedan.


Här är nästan hela vårt gäng - de enda som saknas är de irländska lärarna som turades om lite att följa med på våra utflykter, förutom vår huvudkoordinator Julie som hängde med på allt. På bilden har vi Édit och Peter från Ungern (gift par, tillika kolleger - ser fram emot att ha dem som värdar i maj!), Ewa och Monika från Polen, Julie från Irland, yours truly och Juuso från Finland och till sist João och Alex från Madeira som äntligen hade anlänt.


Krispigt, vackert höstväder hade vi också! Perfekt för ett par timmars biltur genom Irlands gröna kullar och fårhagar...


Jag var ju inte så imponerad av de två museer jag besökte i Dublin, men det här gillade jag! Fräscht och välgjort, samtidigt som det kändes intressant och genuint. Rätt mycket av föremålen påminner om sådant man kan se här hemma - men där Kulturgården på Lassfolk har träföremål, kan County Mayo visa upp halmföremål istället. Det var inte bara halmtak och halmkorgar, utan också halmmöbler - och till och med utrustning för hästar och dragdjur! Fascinerande. Undrar hur lång livstiden var för ett halmok?


Sedan fortsatte vi till charmiga Galway... stay tuned! 

2 kommentarer:

Mamma Linda sa...

Oj vad cool "spökhäst"! :-)

Mia sa...

Ja, visst är den? :D