torsdag 17 januari 2019

Tredje bildbomben från Dublin


Ja, ni läste rätt - det blir ännu en Dublinsk bildbomb, om än lite mer lätthanterlig än de två tidigare. Mitt tåg mot Ballina skulle gå först på eftermiddagen och jag hade ingenting jag kände att jag "måste" göra, så det bäddade för en behaglig dag! Efter en riktigt långsam morgon mötte jag upp min kollega Juuso som hade landat i Dublin på morgonen. Det var kul att träffas, men vi delade ändå på oss eftersom han ville göra i stort sett det jag hade gjort dagen innan. Jag bestämde mig för att börja med en sväng till National Museum of Decorative Arts and History som låg nästan granne med "min" lägenhet. Tyckte namnet lät lovande, så varför inte? 


Blev ändå inte särskilt imponerad. Jag tyckte mest det var långa, förvirrande korridorer och lite för mycket militärhistoria, så med tanke på att jag ändå bara hade några timmar i Dublin innan tåget skulle gå bestämde jag mig rätt omgående för att sticka in till centrum istället. Det här är kanske orättvist efter att ha besökt bara två, men jag tyckte att museerna i Dublin var ganska o-minnesvärda. Finns annat jag hellre gör om jag kommer tillbaka!


Hade tänkt hoppa på spårvagnen som gick alldeles utanför, men biljettautomaten som skulle finnas vid hållplatsen fanns inte, så jag bestämde mig för att börja gå och se om det skulle finnas en hållplats med automat längre fram. Det fanns det inte, och så småningom insåg jag att jag hade gått så långt att det var lika bra att fortsätta. Det funkade också, även om det började småregna.



När det började regna ordentligt kom jag så passligt fram till Jervis Shopping Centre, så passade på att gå in under tak. Passade också på att sätta mig på ett café med "soup of the day". Kände mig vid det laget ganska frusen, blöt och sliten efter allt gående, så den gjorde gott. Om det här hade varit ett dataspel hade man kunnat se hur den gröna energimätaren hade gått spikrakt uppåt i takt med att jag åt!


Det började bli dags att gå tillbaka till lägenheten för att hämta väskorna och träffa min kollega, men eftersom jag ändå hade lite extra tid passade jag på att gå ner till floden för att bonga ännu en av Dublin toppsevärdheter, Ha'penny Bridge. Som med så många "toppsevärdheter" förstod jag inte grejen med den, även om det var en helt trevlig bro. Som gick helt bra att gå över. Anyways - been there, seen that, got the t-shirt. 



Jag gick över bron för att se lite av färgstarka stadsdelen Temple Bar, men dels kom inte området till sin rätt denna gråmulna dag, dels gick klockan stadigt framåt, så jag gick tillbaka mot lägenheten. Där träffade jag min kollega och så gick vi mot tågstationen. Där strålade vi också samman med våra ungerska och polska kollegor och jag började känna att den här biten av resan skulle bli riktigt, riktigt rolig!


När vi kom fram till Ballina på kvällen kände vi oss ganska möra, men då hade vi ännu en trerättersmiddag att orka med! Det var bara att byta om, skvätta lite vatten i ansiktet och förbereda sig på att träffa en hel hög nya människor. Det blev en fantastiskt trevlig kväll! Hela gänget fick träffas för första gången och vi satt på en urmysig restaurang och åt jättegod mat. Tyvärr hade jag struntat i kameran den kvällen, så inga bilder... Men det kändes jättekul att Erasmusträffen äntligen hade startat på riktigt!

Inga kommentarer: