måndag 11 juni 2018

In need of a vacation

 Denna dagen, ett liv!

1. Vi har haft besök av mäklaren som ska sälja vårt hus. Det betyder att de senaste dagarna har varit ett veritabelt arbetsläger för att kunna visa upp ett så snyggt hus som möjligt. Storbarnen har varit på barnläger och de där nästan-barnfria dagarna som jag i våras föreställde mig skulle gå ut på att ligga i en solstol och läsa, varvat med skogspromenader och god mat blev mest ett maraton i städning, röjning, målning och diverse fix. Det är kanske bara jag som är hispig, men mina nerver dallrade lite inför dagens besök! Imorgon får vi veta hur han värderar vårt hus. Mycket intressant med tanke på att vi är i färd att skaffa ett kännbart större huslån... Nu har vi i alla fall ett väldigt prydligt hem! Varför har vi inte alltid så här, kan man ju undra..?

2. Vår mellanunge hade skaffat sig ett brännsår under barnlägret (long story) och det visade han oss först igår kväll. Eftersom det var så pass stort åkte jag in med honom till jouren och fick höra att det är lugnt, men vi ska visa upp honom igen om det börjar vätska. Det hade det börjat idag, så vi fick inleda dagen med att åka in och visa upp honom igen. Med en laddning silverförband ska vi nog klara oss utan att träffa några danska läkare... för ja, IMORGON ska vi på sommarens Danmarksäventyr! Tajmingen är ganska urusel mitt i husköp och husförsäljning, men det kunde ju inte vi veta när vi bokade i våras...

3. Men det betyder att vi behöver pass. Och mitt i allt jobbkaos och all husyra i maj glömde vi bort att tre av oss behövde förnya våra pass för att få flyga... (Sen lär det vara osäkert om vi ens kommer att behöva visa passen när vi flyger inom Norden, men i teorin behöver vi pass, så att chansa känns inte så kul.) Vi var tillräckligt sent ute för att det skulle bli lite nervöst, men JA! Passen anlände idag! Men NEJ! Ett av passen hade vi inte fått någon försändelsenummer för, så även om det ligger på r-kiosken och väntar kan vi inte få det utlämnat utan numret som vi inte har fått... Så vi får inleda resan imorgon med en avslappnad liten utflykt till polisen (för att hämta numret) och r-kiosken (igen). Det kommer att lösa sig, men det kunde ju ha varit så mycket lättare... suck.

4. Packning nu då! Det är redan läggdags för barnen som sitter framför tv:n och vi kan väl lugnt säga att packningen inte är helt under kontroll. Det är på gång, men... återstår lite nattjobb.

I NEED A VACATION!

Inga kommentarer: