måndag 4 juni 2018

Castell de Bellver, Palma


Sportlov på Mallorca, dag 5

Efter att ha blivit bortskämda med fantastiskt försommarväder i flera veckor känns det nästan lite chockerande nu när det blivit kallt och blåsigt här. Hu! Jag tror det passar bra med en utflykt till Mallorca. Vi tar en kort en!  


Det är något med slott och borgar som lockar, precis som med utsikter. Så när jag läste om att det finns en 1300-talsborg med utsikt över Palma tyckte jag det var ganska givet att den skulle ses. Castell de Bellver är inget krävande utflyktsmål; det tar inte länge att se det mesta och för oss blev det dessutom gratis. (Fritt inträde både för barn och för lärare... woop, woop! Men kostar inte många euro annars heller.)


 Fact, fun or not: Borgen är rund, vilket tydligen ska vara unikt bland spanska borgar.


Utsikten kan man inte klaga på, den var precis så bra som den beskrivits! Tyvärr var vädret ganska ruggigt och ostadigt och det var inte så skönt som man kunde ha hoppats att stå och spana ut över Palma. Dessutom började familjeharmonin krackelera lite ungefär här. Det är väl tur att man inte minns allt man varit oenig om, men mest av allt var vi i otakt. Vissa var klara, andra var inte. Vissa var på väg ut till bilen redan när andra hade tänkt se museet på första våningen. Sånt händer i de bästa av semesterfamiljer.

Men mellanmål löser visst allt, så vi satte oss på en mur ute vid parkeringen och åt en omgång smörgåsar medan vi laddade om och blev sams igen. Sedan tog vi ny sats och bestämde oss för att köra in till Palma en sväng. Det återkommer vi till i nästa Mallorca-inlägg!

Inga kommentarer: