torsdag 28 juni 2018

Dagens bostadsannons
Nu är det på riktigt! 

Ska vi vara noga får vi väl säga att den här flytten blev "på riktigt" redan i början av juni när vi undertecknade köpebrevet för det nya huset... men igår var mäklaren hit för att avsluta allt inför försäljningen och idag kom annonsen upp på deras hemsidor. Vi har redan hunnit ha en första visning, bara ett par timmar efter att annonsen kom upp! Inte vet jag, men det känns lovande. Lovande, men samtidigt väldigt nervöst. Och lite, lite stressande att veta att huset borde vara klanderfritt städat ett tag framöver nu... inte bara enkelt i ett hus med tre sommarlovslediga barn! Haha. En lustig detalj är att när vi satt vid köksbordet tillsammans med mäklaren insåg vi att det var på dagen fem år sedan vi undertecknade köpebrevet för det här huset!

Även om jag har varit ambivalent på vissa punkter när det gäller det här huset som varit vårt hem i fem år så finns det vissa saker jag verkligen kommer att sakna. Och när är det väl ett bättre tillfälle att fundera på det än just när huset ska marknadsföras..?

1. Vårt kök
Det rummet har vi bokstavligen totalrenoverat, från golv till tak, och vi tycker så hemskt mycket om det. Jag kan ärligt säga att det förändrade hela mitt förhållningssätt till det här huset; med det nya köket blev det här hemmet så mycket mer vårt. (Här ett blogginlägg om köksrenoveringen.) Nu tänker jag inte alls klaga eftersom vi flyttar till ett underbart stort, vackert stugkök med både Högfors och öppen spis - men ändå kommer mitt hjärta att fortsätta bulta lite för det här köket där vi själva har bestämt varje liten detalj. På sikt kommer vi ändå att behöva rusta upp en del saker i vårt blivande kök, så då kanske vi får samma känsla av att ha landat i rummet som vi har fått här!

2. Vår utsikt från köksfönstret
En av de saker jag föll för när vi bestämde oss för att flytta hit var den rogivande utsikten från köksfönstret. Fastän vi bor på ett tätbebyggt planerat område så har jag kunnat andas lugnt eftersom jag har en åker att vila blicken på. Att se hur grönskan börjar spira på våren, hur snön gnistrar i januari, hur en och annan hare hoppar förbi, hur dimslöjorna lindar in marken tidiga höstmorgnar... Doften av vår när det gödslas... haha. Det har gjort mig (mer) harmonisk till sinnes så många gånger.

3. Vårt varmgarage
Det här var lite otippat, men jag tycker verkligen om vårt varmgarage! Det bör kanske påpekas att det inte ens varit nära att användas som garage av oss, utan istället har tjänat som hobbyrum/tvättstuga/Kalle Anka-läsplats. Det är så oerhört skönt att ha en byggnad som är ut och bort från huset (mer än en gång har jag väl gått ut och fyllt tvättmaskinen när det härjats som mest här inne...), men samtidigt varm och fräsch som inomhus. Matias har fixat med mysbelysning och för det mesta står en dator och spelar radio eller musik där. Alltid lite extra plats för förvaring, alltid en extra soffhörna för barnen att sitta och läsa i, alltid ett skrivbord där det är okej att lämna fram sitt pyssel, alltid ett ställe där Matias får pilla med sina elektronikprojekt utan att någon invänder. En enda stor bonus, helt enkelt! Rätt ofta rörigare än det kunde ha varit, men det är ju ändå inte inomhus så det är A-okey! Skönt.

4. Bastun och badrummet i ekonomibyggnaden
Det här är lite genant, men... vi fortfarande inte invigt bastun. Nu får vi allt skynda oss. Av olika orsaker har projektet blivit extremt långdraget, men tack vare den deadline som kom i och med försäljningen är det minus en fönsterlist och ett besök av elektriker KLART nu. Och det blev så fint! Här kunde man ha många mysiga bastukvällar... men helt ärligt känns det riktigt bra trots allt att lämna vidare till vem som nu kommer att flytta in. I nya huset har vi tyvärr ingen bastu, men med tanke på hur lågt vi prioriterat bastuprojektet måste vi väl inse att vi klarar oss helt okej utan...

5. Ett stenkast till biblioteket
Jag fattar att inte alla skulle prioritera den här punkten lika högt som jag gör - men jag älskar att ha 200 meter till vårt lilla närbibliotek!! I övrigt bankar mitt hjärta inte så hårt för närområdet närmast kring vårt hus (det är inget fel på det, men det är inte särskilt intressant heller), men att kunna ta ett par låneböcker under armen, stiga i crocsen och hojta över axeln att "jag går till bibban, kom med den som vill" kan vara bland det bästa med att bo just på den här platsen. Jag gör i alla fall mitt bästa för utlåningsstatistiken... Nu kommer jag visserligen inte att ha mer än en kilometer till lillbibban efter flytten, men det blir ändå lite mer en grej att ta sig dit. Nu känns det som min egen bakgård. Typ.

Men trots den här listan känns det okej. Det känns bra. Ända sedan vi lämnade vårt anbud på det nya huset har jag mentalt börjat lämna det här huset och vänja mig vid tanken på flytt. Först kände jag att det skulle bli jättesvårt att bryta upp, men ju längre sommaren går, desto mer naturligt känns det. Men långsam som jag är, är jag glad att flytten är först i höst - jag behöver tid på mig att ställa om. Och framför allt har jag insett att det är BRA att det finns saker jag kommer att sakna; tänk om vi skulle ha bott här i fem åt och jag skulle kunna flytta utan sakna någonting alls! Det först skulle vara tragiskt.

Läs mer här och boka in en visning, vettja!

Och så tänker jag vara riktigt bloggklyschig och slänga ut en fråga för att fiska kommentarer - vad skulle du sakna om du skulle flytta? Vad uppskattar du allra mest där du bor? Just nu tycker jag det är oerhört intressant att tänka på boende och olika typer av hem!

2 kommentarer:

Katariina sa...

Här kommer bibban också högt upp på listan :) det är faktiskt bekvämt med bibban så nära. och så trädgårdslandet.

Mia sa...

Då är jag inte den enda bibbanörden! :D