fredag 24 mars 2017

Inlägget om Vuokatti


Det blev ju en oroväckande lång tystnad efter förra fredagen, men orsaken var inte att jag hade kraschat in i en skidlift vid Vuokatti. Inte alls, faktiskt! Faktum är att det var så roligt att åka slalom igen efter min paus på fem år att jag redan planerar familjesemestrar i slalombacken... även om jag inser att det kanske kan vara klokt att börja med något lite försiktigare. Jag undrar om våren kommer nu, eller om vi skulle lyckas testa redan den här vintern..? 

Vädret var inte så mycket att hurra för. Största delen av bussresan hade det regnat, men i Vuokatti var det i alla fall blötsnö som föll, betydligt bättre! (Den grupp som åkte till Lappo istället hade fått regn hela dagen...) Många tyckte att det var tråkigt före, men för min del tyckte jag det var ganska lagom. Det gick inte för snabbt, om vi säger så! Det var först mot slutet av dagen som det blev lite otryggare före, med mycket spår och en del isiga fläckar. Väldigt roligt var det i alla fall, och det kändes extremt lyxigt att få lägga en arbetsdag på att åka slalom!

Orsaken till att jag inte skrev på ett tag var istället att vi hade fått magafari i huset. Bussen hade hunnit halvvägs till Vuokatti när jag fick ett meddelande om att Josef hade spytt vid frukosten. Inte världens bästa pepp inför dagen - jag kan inte förneka att jag kände mig lite lätt hypokondrisk vid tanken på hur jobbig dagen (och hemresan!) hypotetiskt skulle kunna bli om jag också hade blivit sjuk just då! Men det blev jag inte. Då. Jag blev däremot sjuk några dagar senare, liksom 4/5 i familjen. Vi fick skjuta upp Edvins barnkalas och jag blev tvungen att skippa ett möte i Vasa, men annars var det ändå ingen katastrof. Det var en snabb variant och nu har vi blåst faran över, bytt ut alla lakan och handdukar och förklarat detta ett friskt hem. Skönt!!

Inga kommentarer: