fredag 10 mars 2017

Costa Blanca dag 1: Från Sandsund till La Vila Joiosa

Häng med på reseblogg! Vi mjukstartar med ett kort inlägg om en lång dag. Vi brukar ju inte vara överdrivet rädda för att krångla till det när vi reser och det brukar ändå gå fint. Men lite måste jag ändå erkänna att jag avundades syrran som reste på charter med sin familj direkt från Kronoby... För oss blev det många timmar och många etapper, men slutet gott, allting gott - vi kom lyckligt fram i sinom tid!


Vi började med att starta i svinottan och köra ner mot Helsingfors. Halvvägs ungefär stannade vi och åt frukost i bilen, och sen hann vi dessutom äta lunch i bilen innan vi gick in på flygfältet... Våra barn är ganska rutinerade och det fungerar överraskande bra att äta i bilen. Så mycket smidigare om man vill förkorta stoppen lite - det blir lätt så otroligt omständligt om man ska in allihopa och beställa och äta och leka och det ena och det andra, så vi kör ofta med åtminstone nån matpaus i bilen när vi är ute på vägarna. Note to self ändå - att äta två måltider i sträck i bilen frestar kanske (!) lite onödigt mycket på inblandade föräldrars tålamod...


Sedan blev det flygplan! Det är kul att flyga med barnen eftersom vi gör det tillräckligt sällan för att de ska tycka det är ett spännande äventyr. Josef kommer knappast ihåg att han flugit förr, det här var i alla fall första gången han var tillräckligt stor för att riktigt uppleva det. Han hade pratat mycket om "fugkaa" redan före resan och det har inte blivit mindre efteråt! Det var ganska mulet, så största delen av vägen såg vi inte särskilt mycket även om det var mitt på dagen. Men när vi flög över Alperna fick vi i alla fall beundra dem. Alperna alltså! Åh!


Väl framme i Alicante började vi bli ganska trötta, men då återstod ännu buss in till Alicante centrum och byte till tåg (tram) resten av vägen. Vi piggades upp av den varma luften och doften av någonting som påminde oss om nattluften i Australien! Det är egentligen inte långt mellan Alicante och Villajoyosa, men tåget är så långsamt att det ändå tar närmare en timme... Sedan återstod bara en promenad till uthyrarens kontor och sedan till vårt hus innan vi fick koka nudlar till våra utsvultna barn och dra på oss pyjamasar. Många etapper alltså, och vid det laget var vi ganska möra! Jag tror att jag räknade resan till totalt 17 h... Men lägenheten var superfin, i ett alldeles nybyggt hus, och vi njöt i stora drag av att ha hela åtta dagar framför oss i den!


Inga kommentarer: