tisdag 28 mars 2017

Costa Blanca dag 3: Explanada de EspañaUnder vår onsdag i Alicante hade vi mest hållit ställningarna uppe i borgen på berget, men när det var dags att gå ner valde vi det väderstreck som verkade roligast. Det var självklart mot Postiguet-stranden! Att det kändes smidigt att kliva in i en hiss och bara vara nere helt utan ansträngning skadade förstås inte heller... Det hade varit en varm och solig dag, men vi tänkte ändå inte att det skulle vara så mycket strandliv igång en onsdagskväll i början av mars - inte med tanke på alla vinterklädda spanjorer vi hade sett! Jag antar att det är betydligt mer trängsel i juli, men det var överraskande mycket liv på stranden - och några modiga höll faktiskt till i vattenbrynet också!


Vi har ju skaffat en slackline som nog fått hänga i fred mellan sina två träd här hemma alltför mycket. Men på beachen var det ett gäng som hade spänt upp några linor och imponerade stort med sin balans. Wow! Tror vi fick en kick att ge vår egen slackline en ny chans bara det blir vår... När jag småningom blev sådär mammatråkig och började fösa flocken vidare för att hitta kvällsmat spände Edvin ögonen i mig och gav mig en tillrättavisning: "Men hallå, vet ni inte om att man ska NJUTA av semestern?"

Jag vet att jag har en tendens att klämma in lite mer än nödvändigt på våra semestrar, men överlag tycker jag vi gjorde det bra den här gången! Framför allt klappade vi varandra på axlarna för att vi stannade i samma lägenhet hela tiden istället för att kuska runt som vi ibland fått för oss att göra (Lex Spanien 2013, England 2015 och - ojoj - vår småländska roadtrip 2014. Tre prima resor, men inte det minsta avslappnande!) Så ja, vi njöt verkligen. Men just där och just då visste jag att det var en hårfin gräns mellan "stå kvar och njuta" och "meltdown pga länge sen mat".


Så tja, vi gick vidare och landade på... Mickey D's. Ibland är det de säkra korten som vinner. Och att äta på uteserveringen på Explanada de España en vacker kväll tycker jag ursäktar de något tråkiga hamburgarna! (Men på bilden nedanför syns det verkligen att skräpmat gör skäl för sitt namn. Inte konstigt att jorden går under. Yikes!)


Och så... vidare med destination tågstation. Skulle gärna ha följt Edvins uppmaning och njutit lite mer av kvällen, men med tanke på det långsamma snigeltåget hem till Villajoyosa var det dags att avrunda dagen.


Vi har sett ganska begränsade delar av Alicante, men vi gillade vad vi såg! Vi funderade lite på att komma tillbaka en annan dag för att gå på konstmuseum (skratta inte, det skulle ha varit bra) och gå runt i gamla stan. Det blev inget av det eftersom vi inte ville lägga totalt två timmar i tågresor en dag till, men kanske någon annan gång!


(Notera att det är samma soptunna på bilden ovanför och nedanför. Good vs. Evil. Är lite rädd att vår kvällsmat understödde den sistnämnda.)


Eftersom vi råkade få en extra halvtimme innan tåget gick hittade vi oss en kvällsöppen affär och shoppade pirathatt. Mycket nöjd pirat! Sedan satte vi oss på tåget, försökte hålla oss vakna och kom hem lagom till nattning.


Snipp, snapp, snut, så var dagen slut!

Inga kommentarer: