onsdag 2 september 2015

Mera fjäll

Efter tre galet långa arbetsdagar (när jag ändå bara hunnit med det mest nödvändiga) börjar det kännas som att helg skulle sitta bra nu. Och går inte det så skulle det åtminstone vara skönt att ta kväll. Fast det går inte heller, för jag har ännu ett par jobbrelaterade saker på dagens måste-lista. Då blir jag tydligen helt rebellisk och säger "vill int" och börjar kolla på fjällbilder istället. Av någon anledning har alla foton från vår sista dag i fjällen ganska skumma färger, men med lite redigering blev de okej. (Exakt det som stod på min att göra-lista... eller?)


Sista dagen i Arjeplog blev det utflykt tillsammans med Hanna, Andreas & co. Mycket barn i farten! Vi bestämde oss för att köra mot norska gränsen och bara kliva ur bilarna och gå nånstans där det är vackert. (Alltså ungefär var som helst.) 


Vi körde en bit upp längs vägen mot Skaiti, spände fast bebisarna på magen och lät storbarnen yra runt. Det gick bra att gå ganska långt ändå, men när det började gå neråt mot björkskogen (och knotten blev mer än lovligt irriterande) svängde vi. Mäktig utsikt! Synd bara att man inte ville stå stilla och titta så värst länge. Och att vissa barn krävde lite lirkande. Och sånt. Men utsikten! Fjällen! Och all snö som gjorde fjällen ännu vackrare än vanligt.


Vi bestämde oss för att köra vidare över till Saltdal eftersom Hanna och gänget inte hade varit över till norska sidan och eftersom vi hoppades på ett mer knottfritt ställe att äta våra smörgåsar. Det blev att vi åt vid ett picknickbord vid Saltdal turistsenter. Inte så mycket vildmark kanske, men det funkade bra. Och det fanns en klätterställning bredvid! Sedan måste vi förstås också gå ett par hundra meter för att få gå över hängbron över det turkosa vattnet i Luonosjåhkå, och dessutom hittade vi en sandstrand i miniformat där barnen fick blöta ner sig lite.


På hemväg tog vi en miniomväg genom Junkerdalen. Tänk ändå, att ha Solvågstind som bakgrund för sin gård...


Och så provianterade vi på Camp Polcirkeln och hittade pappa och Kittan som stod och kikade på intressanta saker genom verkstadsfönstret. På kvällen firade vi vår sista kväll i Vuoggatjålme med att grilla mängder av korv. Svärfar Ingemar som hade varit ute på en riktigt spännande roadtrip upp till Nordkap anslöt sig till sällskapet och stannade över natten. Och det var det - dagen efter var det dags för vårt gäng att lämna fjällvärlden för den här gången...Inga kommentarer: